+40371000111

Pachet Screening Parodontal

Gingii Sănătoase

Preț: 1550 RON

474193824_1131953355049433_8638158013648191988_n

Ce cauzează parodontoza?

Principala cauza a parodontozei este placa bacteriană care se acumulează la nivelul dinților și al gingiilor și poate evolua în tartru. Totuși, mai există și alte cauze asociate cu apariția acestei afecțiuni. Parodontoza poate fi provocată și de alte tipuri de bacterii sau de o predispoziție genetică pentru o asemenea boală.

Printre principalii factori de risc, se numără fumatul, o igienă orală precară, stresul, anumite boli cronice precum diabetul, dar și problemele ortodontice, cum ar fi dinții înghesuiți sau cu spații foarte mari, ocluzia incorectă, trauma ocluzală.

Tipuri de parodontoză:

Care sunt primele semne ale parodontozei?

Respirație neplăcută persistentă

Această problemă poate apărea din cauza multor afecțiuni dentare dar, în cazul parodontozei, respirația urât mirositoare apare în urma depunerilor de placă bacteriană care se acumulează la nivelul gingiei.

Retragerea gingiei

Pe măsură ce afecțiunea avansează, gingiile vor începe să se retragă, astfel cauzând descoperirea rădăcinii și senzația unor dinți mai lungi. Acest fenomen poate duce la modificarea poziției danturii și la o mobilitate mai mare, care poate provoca pierderea dinților.

Senzație de durere și disconfort

Din cauza tuturor modificărilor suferite, dantura și gingiile vor deveni mult mai sensibile și vor apărea disconfortul și senzațiile de durere la nivelul acestora. Desigur, aceste simptome nu sunt specifice numai parodontozei dar, asociate cu problemele apărute la nivelul gingiilor, ele pot semnala evoluția acestei afecțiuni.

Gingii roșii, inflamate sau care sângerează la periaj

Având în vedere că gingiile sunt principalele victime ale acestei afecțiuni, primele simptome vor apărea la nivelul acestora. La început, se poate observa inflamarea gingiilor și modificarea aspectului, culoarea lor schimbându-se într-un roșu mult mai pronunțat, iar textura devenind mai moale decât de obicei.

Aceste modificări vor duce și la apariția sângerărilor, cel mai comun simptom al parodontozei. În momentul în care pacientul observă că suferă de sângerări gingivale care apar în mod frecvent, vizita la medicul stomatolog este obligatorie. Astfel, acesta va putea interveni cu diagnosticul și va alege metoda de tratament potrivită.

Ce include pachetul?

Cum depistăm parodontoza la Neoclinique?

Medicul parodontolog îți va evalua dantura și va ține cont de o serie de criterii pentru a aplica un diagnostic și a decide cât de mult a fost afectat suportul dinților.

Pentru a putea evalua acești factori, medicul va realiza o examinare atentă a gingiilor, precum și o parodontogramă, unde se vor efectua o serie de măsurători importante. De asemenea, acesta va recomanda și radiografii tridimensionale pentru o imagine mai bună asupra oaselor și rădăcinii dinților.

Dacă în urma consultației medicul parodontolog a confirmat prezența parodontozei, următorul pas este inițierea tratamentului parodontal, adaptat stadiului bolii și nevoilor tale specifice.
 
După tratamentul parodontal, este esențial să urmezi un protocol strict de igienă orală și să revii periodic la controale pentru monitorizare. O igienizare profesională regulată și un stil de viață echilibrat te vor ajuta să îți păstrezi sănătatea gingiilor și a dinților!

Cazuri Neoclinique

Cum poți lua legătura cu noi?

0310051736

Fă primul pas completând formularul de mai jos și te contactăm noi!