Ce inseamna PREA TARZIU pentru un dinte?
Ce inseamna PREA TARZIU pentru un dinte?
Cand vizita la stomatolog devine o necesitate urgenta determinata de durerile insuportabile pe care un dinte care acum cateva luni doar va deranja, insa nu ati mers la stomatolog deoarece au intervenit urmatoarele motive :
*nu ati avut timp sa ajungeti
*pur si simplu nu va durea asa ca nu ati considerat a fi o prioritate rezolvarea problemei
*nu ati avut bani in acel moment
*nu aveti incredere in medici
*nu stiati ca este nevoie de stomatolog pentru o mica jena asa ca ati fost la farmacie si v-ati luat un medicament pentru dureri de dinti
*ati crezut ca v-a tras curentul
*va este frica de stomatolog de mic copil si nu vreti sa aveti nimic in comun cu ei etc......cate si mai cate motive nu gasim cand este vorba de sanatatea noastra...
Daca veneati de la inceput, era posibil sa fi fost nevoie doar de o mica fluorizare, igienizare sau de o sigilare sau poate chiar de o plomba normal, orice altceva minor si deloc complicat sau costisitor, din categoria preventiei.
Vizita in Urgenta cu durere dupa cateva luni sau chiar ani in cazurile cele mai grave, poate avea cateva din urmatoarele consecinte:
1. In primul caz, salvarea dintelui este posibila, dar, avand in vedere ca leziunea a avansat mult mai adanc decat se vedea acasa in oglinda, si a ajuns in camera pulpara, nu ramane de facut decat sa scoatem nervul, obturam canalul, si daca ati avut noroc ca durerea sa va trimita la stomatolog inaintea distrugerii coroanei dentare, punem plomba si plecati acasa fericit cheltuid o suma rezonabila, si ceva pe drum pentru cele maxim 2 sedinte in care v-ati prezentat; in acest caz, si in cele ce urmeaza, deja salvarea dintelui este prea mult spus avand in vedere faptul ca a fost facuta extirparea (scoaterea nervului) ce consta nu numai in scoaterea nervului ci si in devitalizarea dintelui.
2. In al doi-lea caz, distrugerea coroanei dentare a fost facuta deja, astfel incat intervine necesitatea inlocuirii acesteia cu o coroana noua realizata din diferite materiale ce au costuri variabile in functie de materialul ales, explicat de catre medic si KPG, cu preturi mai mari decat pretul unei plombe de cel putin 2 ori, materiale care in general sunt alese impreuna cu medicul stomatolog in functie de posibilitatile oferite de situatia dumneavoastra clinica si financiara (ceramica, ceramica pe metal, ceramica pe zirconiu, ceramica pe aur etc).
3. Numarul trei de obicei este vestitor de cele bune, pentru ca nu am ajuns la faza critica inca, deoarece, exact ca in cea de-a doua varianta, se poate inlocui coroana dentara urmand aceeasi pasi, dar inainte de toate, situatia dumneavoastra in momentul in care ati ajuns la stomatolog era destul de critica deoarece durerea avea la baza o gangrena care trebuie mai intai tratata in cateva sedinte, ceea ce va mai ridica costul tratamentului plus ca numarul de sedinte aproape se dubleaza.
4. Cel mai dramatic pentru dentitia permanenta este pierderea acesteia, chiar daca extractia dentara este una din cele mai frecvent realizate manopere in stomatologie, insa, din pacate, acesta este urmatorul pas in cazul in care radacina dintelui este afectata si dintele nu mai poate fi salvat; Exista o metoda moderna de salvare a unui dinte prin tratamentul endodontic de catre specialistul nostru cu aparatura de ultima generatie, cu costuri ceva mai ridicate decat costul unui tratament de canal clasic, insa mult mai ieftin decat un implant pentru inlocuirea radacinii.
5. Intorcandu-ne la varianta extractiei dentare, si aici sunt foarte multe variante de tratament dar toate au costuri mai ridicate clar decat o plomba, in functie de tratamentul ales de dumneavoastra impreuna cu medicul stomatolog;
- punte dentara formata din 3 corooane dentare din materile diverse (ceramica, ceramica pe metal, ceramica pe zirconiu, ceramica pe aur etc), care trebuie realizate pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa prin slefuirea de catre medic a doi dinti vecini sanatosi. Amanunte privind dezavantajele clinice ale acestei metode si varianta recomandata de catre implantolog veti gasi in pagina de Implantologie in acest site.
- implantul dentar la care se mai adauga un suport pentru coroana de acoperire si coroana de acoperire. La finalul celor 1-3-6 luni dupa implantare si osteointegrare a implantului (durata de osteointegrare variaza in functie de tipul implantului ales) veti plati in TOTAL pentru un dinte extras de cel putin 10 ori mai mult pentru un singur dinte decat plateati in prima varianta descrisa in acest articol sau decat atunci cand veniti la controlul si igienizarea profesionala la sase luni.
Aceste exemple nu au in vedere reabilitarile totale care au nevoie de interventia chirurgicala a specialistului nostru sau de reabilitarea ocluziei dentare cu ajutorului ortodontului si ocluzologului, aceste reabilitari de obicei fiind de durata, iar cazurile noastre au variat in timp in functie de complexitate de la 6 luni - 2 ani.
De asemenea, nu sunt incluse nici reabilitarile estetice care sunt parte a departamentului nostru estetic, unde specialistii nostri DSD va pot ajuta sa va iubiti zambetul!
80% din expresia faciala este reprezentata de zambet, ceea ce inseamna ca reabilitarea estetica a zambetului este echivalentul unei operatii estetice faciale din punct de vedere vizual.
Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique
Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.
Vezi detaliiKPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.
Vezi detaliiNu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.
Vezi detaliiAi parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.
Vezi detaliiAveți întrebări sau doriți o programare?
Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.