Cât costă un implant dentar?
Inserarea unui implant dentar constă într-o procedură chirurgicală prin care se introduce în os o lucrare protetică pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți pierduți.
Citeste mai mult* Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Un Zâmbet Nou, Încrezător, Fără Compromisuri!
⦿ Soluția ideală pentru dinți lipsă sau deteriorați.
⦿ Procedură sigură și durabilă, realizată de specialiști cu experiență.
⦿ Zâmbet natural și confort maxim, ca și cum ar fi dinții tăi!
Preț: de la 3000 RON
Programează-te acum!
Ne puteti contacta pentru un simplu sfat sau intrebare
Conținut
1.Ce este și în ce constă implantul dentar
2.Avantajele tratamentului cu implant dentar
3.Dezavantajele tratamentului cu implant dentar
4.Implanturi individuale Osstem
7.Cine poate face un implant dentar
8.Care sunt costurile implanturilor dentare
11.În ce constă perioada de recuperare?
12.Cât durează un implant dentar?
Indiferent de vârstă, pierderea dinților reprezintă o problemă care afectează negativ calitatea vieții.
De aceea, un implant dentar reprezintă o investiție în sănătatea orală pe termen lung, iar calitatea acestuia poate influența atât perioada de recuperare sau de vindecare, cât și durabilitatea și succesul tratamentului.
Soluțiile protetice fixe sau mobile au reușit să îmbunătățească parțial funcționalitatea și estetica zonelor afectate, dar preocuparea că acestea nu sunt la fel de durabile ca dinții naturali a rămas constantă.
Însă, datorită progreselor tehnologice, implanturile dentare au devenit atât de inovatoare încât diferențele s-au diminuat considerabil.
Un bun implant dental trebuie să ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică similară cu cea a dintelui natural.
Implantul dentar reprezintă, din punct de vedere biologic, funcțional și estetic, varianta cea mai potrivită de restaurare a zonei (zonelor) cu dinți lipsă. Ca metodă de tratament este, fără doar și poate, încununarea cu succes a eforturilor stomatologiei moderne de a oferi alternative autentice, care să încline balanța în bine.
Implantul dentar propriu-zis este alcătuit din mai multe componente:
o piesă din titan, inserată direct în os - maxilar sau mandibulă - asemănătoare unui șurub care reprezintă rădăcina viitorului dinte;
un bont protetic (o piesă care face legătura între partea din os a implantului și dintele final);
coroana finală - partea care reface în cavitatea orală forma finală a dintelui și redă funcționalitatea aparatului dento-maxilar.
Acest ansamblu recreează aspectul de dinte natural împreună cu toate funcțiile sale, în așa fel încât oamenii să se poată bucura din plin de dantura lor.
Implantul dentar a devenit, în stomatologia modernă, sinonimul cuvântului avantaj. Din orice perspectivă am privi lucrurile, în cazul reabilitărilor pe implant, avantajele sunt nenumărate.
Imită perfect dinții naturali
Deoarece imită perfect dinții naturali, putem obține o integrare optimă a restaurării în sistemul masticator.
Reprezintă o intervenție minim invazivă
Folosind CT-ul (computer tomograf) pentru a obține o imagine tridimensională precisă și detaliată a osului disponibil, echipa chirurgicală, în colaborare cu echipa protetică, creează un ghid chirurgical care îmbunătățește precizia intervenției și permite realizarea unei proceduri minim invazive.
În secțiunea Etapele unui implant dentar, există mai multe informații disponibile.
Reprezintă o soluție fixă de restaurare protetică
Practic, implantul dentar înlocuiește proteza care de multe ori este incomodă și ajunge să nu fie purtată, lucru care poate diminua calitatea vieții.
Oferă posibilitatea utilizării coroanelor dentare individuale pentru implant
Medicii stomatologi pot să restaurareze (atunci când situația permite) zonele edentate prin implantul dentar cu coroane dentare individuale (fiecare implant cu coroană separată). În felul acesta, medicii cresc capacitatea de igienizare a zonei tratate și prelungesc durata de viață a implanturilor.
Oferă posibilitatea unor tratamente fixe în cazuri extreme
Atunci când pacienții își pierd toți dinții, implanturile oferă oportunitatea de a reabilita protezele astfel încât acestea să stea pe implanturi, obținând astfel confort și funcționalitate generate de o reabilitare fixă.
Suntem convinși că implantului dentar nu i se pot atribui dezavantaje, însă există câteva aspecte care trebuie luate în considerare pentru a prelungi durata de viață a acestuia.
Fumatul
În ceea ce privește implantul dentar, fumatul întârzie vindecarea zonei și influențează osteointegrarea implantului. De aceea, renunțarea la fumat este o condiție esențială în vederea garantării succesului intervenției.
Dinții trebuie să formeze rapoarte corecte în mușcătură
Este extrem de important ca restaurările pe un implant dentar să poată fi plasate într-un context clinic în care dinții să formeze rapoarte corecte în mușcătură (o ocluzie stabilă). Orice perturbare a acestui principiu poate influența negativ stabilitatea implanturilor în timp.
Un exemplu des întâlnit este bruxismul, un obicei vicios care se manifestă prin scrâșnirea exagerată a dinților. Astfel, se generează o presiune foarte mare, care se va transmite și la nivelul implantului. Astfel, în timp, poate duce la pierderea acestuia.
Implantul Osstem se află în topul implanturilor dentare la nivel mondial, producătorii fiind implicați activ în dezvoltarea continuă a materialelor și digitalizarea protocoalelor de lucru, ghidându-se după motto-ul: „contribuim la o mai bună sănătate a oamenilor, oferindu-le stomatologilor posibilități mai bune de tratament”.
Câștigător al titlului de „cel mai folosit implant dentar din lume”, de două ori în ultimii 4 ani, implantul Osstem se bucură de popularitate tocmai datorită calității de la care nu face rabat.
Acest sistem ne oferă suportul necesar pentru a lucra digital, modern, planificat și ne conduce astfel spre cele mai bune rezultate.
Implanturile individuale Osstem bifează toate caracteristicile necesare implanturilor de calitate superioară, fiind fabricate din titan și având o suprafață special tratată la exterior care are rolul de a îmbunătăți capacitatea de osteointegrare. În plus, sunt disponibile în diferite mărimi și diametre, pentru a putea oferi soluții la o multitudine de situații clinice.
Fast and fixed este un sistem revoluționar, care a reușit să schimbe complet paradigma în tratamentul stomatologic al cazurilor complexe - cazuri în care pacienții și-au pierdut toți dinții, din diferite motive. Până nu demult, astfel de situații erau o condamnare certă la proteză totală („placă”). Implanturile dentare, însă, au reușit să aducă alternativa unor lucrări cu o stabilitate net superioară, cu o estetică incomparabil mai bună și cu un rezultat per ansamblu de neegalat.
Principiul de fast and fixed (cunoscut sub multe alte denumiri: „all-on-four”, „all-on-six”, „total fix”, ”dinți ficși într-o zi” etc.) presupune aplicarea a 4 sau 6 implanturi pentru maxilar și 4 implanturi pentru mandibulă, care să susțină o proteză formată, în cele mai multe cazuri, din 10-12 dinți care se înșurubează pe implanturi și care oferă funcționalitate unei lucrări fixe.
Partea cu adevărat miraculoasă rămâne posibilitatea ca imediat în ședința inserării implanturilor, acestea să fie protezate cu o variantă provizorie a protezei definitive. În general, această variantă provizorie, care se comportă la fel ca lucrarea finală, trebuie să rămână pe poziție aprox. 6 luni, acesta reprezentând timpul standard recunoscut de osteointegrare a implanturilor (sunt situații în care lucrarea provizorie poate să stea mai mult timp).
Practic, pacienții intră în clinică fără dinți și pleacă cu dinți, de unde și sintagma „dinți într-o zi”.
Atunci când extracțiile dinților lipsă au fost făcute cu mult timp înainte și zona a rămas neprotezată o vreme îndelungată, osul se resoarbe (se retrage) foarte mult.
În astfel de situații, putem lua în considerare pentru implantul dentar suportul osos oferit de osul zigomatic (osul malar, osul pomeților). Acest os poate să ofere o alternativă viabilă pentru poziționarea implanturilor. Implanturile dentare zigomatice sunt mult mai lungi decât implanturile normale, însă funcționează pe aceleași principii. În cele mai multe dintre cazuri se folosesc 4 astfel de implanturi („quadzygoma”) și pe suportul oferit de acestea se așază partea finală de restaurare protetică.
În teorie, orice persoană este eligibilă pentru tratamentul cu implanturi dentare.
Criteriile de eligibilitate sunt legate de starea generală de sănătate și de disponibilitatea țesutului osos (disponibilitate care poate fi influențată prin adiție sau augmentare osoasă).
Iată care sunt situațiile în care intervenția de implant dentar nu se poate efectua:
Vârsta pacienților - este foarte important ca inserarea implanturilor să se realizeze după vârsta de 18-19 ani, în așa fel încât creșterea oaselor maxilare să se fi definitivat;
Identificarea afecțiunilor oaselor - pacienții care suferă de afecțiuni ale oaselor (de ex. Osteoporoză) și care se află sub tratament cu diverse medicamente din clasa bifosfonaților manifestă un tipar de vindecare deficitar la nivel osos. De aceea, recomandăm efectuarea unei analize amănunțite și oprirea medicației cu un timp înainte de intervenție;
Sarcina - inserarea implanturilor necesită administrarea de substanțe și medicamente care sunt interzise în sarcină, motiv pentru care o astfel de intervenție trebuie evitată până după sarcină;
Fumatul - așa cum a fost menționat și în secțiunea dezavantaje, fumatul influențează timpul de vindecare și succesul integrării implantului dentar. Recomandăm renunțarea la fumat pentru a evita posibilele complicații;
Ocluzia instabilă - orice problemă existentă în mușcătură, care a dus în timp la afectarea dinților, poate duce și la afectarea implanturilor și chiar la pierderea lor. Din acest motiv, înainte de a lua în considerare inserarea implanturilor dentare, este obligatoriu să echilibrăm și să stabilizăm ocluzia (mușcătura).
Prețul final al tratamentului de înlocuire a unuia sau a mai multor dinți lipsă, cu ajutorul implanturilor dentare, se calculează în funcție de mai mulți factori. La clinica noastră din București, poți beneficia de un implant dentar la preț corect.
Echipa formată din medici specialiști în Chirurgie Orală și Maxilo-facială și medici specialiști în Protetică Dentară analizează Computerul Tomograf (CT-ul) și măsoară cu exactitate disponibilitatea osoasă.
Acesta este criteriul care trebuie luat în considerare pentru a decide ce tip de implant trebuie folosit, ce intervenții suplimentare de adiție sau augmentare osoasă sunt necesare și ce intervenții de completare a volumului gingiei în jurul implantului sunt necesare (grefa de țesut conjunctiv, descrisă pe larg în secțiunea Inserarea implantului dentar).
CT-ul ajută să vedem ce intervenții suplimentare de adiție sau augmentare osoasă sunt necesare și ce intervenții de completare a volumului gingiei în jurul implantului trebuie făcute (grefa de țesut conjunctiv, descrisă pe larg în secțiunea Inserarea implantului dentar).
Fiecare dintre acestea are costuri separate.
Puteți consulta aici lista cu prețuri pentru toate serviciile noastre.
Pentru a beneficia de un implant dentar în București, consultația reprezintă primul și cel mai important pas.
În cazul acestei direcții de tratament, consultația include Computer Tomograf (CT), în așa fel încât să se poată analiza cu atenție, pe lângă aspectul clinic propriu-zis al zonelor edentate, și disponibilitatea osoasă și necesarul de adiție sau augmentare.
Avem un protocol de lucru 100% digital deoarece oferă un grad de acuratețe sporit și posibilitatea unei intervenții minim invazive.
Urmează apoi amprenatarea arcadelor digitale. Amprenta reprezintă practic o scanare cu o cameră intraorală a celor două arcade. Ghidul chirurgical reprezintă practic o gutieră care îmbracă dinții și care are, în zonele unde se vor plasa implanturile dentare, niște decupaje care să orienteze inserția implantului.
În felul acesta, reușim să creăm digital o copie a pacientului.
Acest lucru ne va permite să analizăm toate detaliile legate de oferta osoasă, cum ar fi poziționarea corectă a viitorului implant în raport cu elementele anatomice importante, respectiv poziționarea corectă a viitoarei coroane pe implant, în raport cu dinții vecini și cu mușcătura.
Protocolul de investigații pre-chirurgicale presupune realizarea un set complet de analize de sânge care cuprinde:
Hemoleucograma - oferă informații despre posibile boli de sânge (anemie, leucemie, inflamație de orice fel etc.);
Timpii de sângerare și timpii de coagulare - oferă informații despre riscul de sângerare intraoperator, dar și post-intervenție;
VSH - o analiză care oferă detalii despre posibile inflamații;
Uree, Creatinină - oferă informații despre sănătatea rinichilor;
Transaminazele hepatice (tgo, tgp) - oferă informații despre sănătatea ficatului;
Glicemie - la bolnavii de diabet;
Calcemie.
Această procedură presupune ca înaintea intervenției să se realizeze o igienizare profesională a cavității orale (detartraj, airflow). Acesta are scopul de a reduce nivelul de încărcare bacteriană a suprafețelor dentare, mai ales în zonele mai greu accesibile la periaj.
De asemenea, trebuie tratată orice carie complicată, care poate genera infecții și trebuie investigată starea de sănătate parodontală. Acolo unde există inflamații gingivale sau mai rău boală parodontală cu pungi parodontale, tratamentul parodontal de specialitate se impune, pentru a evita riscul suprainfectării zonelor asupra cărora se va interveni chirurgical.
Toată intervenția are loc sub anestezie loco-regională, în așa fel încât pacienții să se simtă confortabil tot timpul.
Există două posibilități de inserare a implantului:
Prima este aceea în care avem os suficient sau este nevoie de o adiție minimă, care se face concomitent cu inserarea implantului. În acest caz, o dată inserat implantul, timpul biologic de osteointegrare este de 3-4 luni la mandibulă și 4-6 luni la maxilar, cu mențiunea că întotdeauna la 3 luni trebuie să fie făcută o primă măsurătoare a stabilității implantului cu ajutorul unui dispozitiv special ( Penguin - osseointegration monitoring device). Dacă în urma măsurătorii sunt obținute valori adecvate, pacientul poate trece la ultimul pas și anume protezarea implantului; dacă nu, acesta trebuie să aștepte și să reia măsurătorile ulterior. Ne folosim de toate resursele disponibile, în așa fel încât rezultatele să fie cele mai bune.
O a doua variantă este aceea în care nu există os suficient, și atunci prima intervenție are menirea de a adiționa zona edentată cu scopul de a crea os. În acest caz, pacienții așteaptă 3-4 luni după intervenție, uneori și mai mult dacă intervenția a fost una mai complexă (mai ales la nivelul sinusului maxilar), și apoi se reface CT-ul pe care măsurăm rezultatele. Dacă lucrurile sunt în regulă, pacienții trec la etapa de inserare a implantului, iar mai departe timpii sunt la fel ca cei descriși anterior.
Pentru a aduce un foarte mare plus zonei asupra căreia se intervine și pentru a facilita vindecarea, în fiecare intervenție de inserare de implant dentar folosim membrane de vindecare - PRF (platelet rich fibrin).
Pasul final este sigilarea implantului cu un căpăcel de vindecare (bont de vindecare sau bont custom), care să permită gingiei să se vindece de jur împrejurul implantului.
Toată planificarea de care beneficiază fiecare caz în parte și sistemul de lucru digitalizat, cu aplicarea implantului exclusiv cu ajutorul ghidurilor chirurgicale, ne permite să scurtăm inclusiv timpul intervențiilor.
Astfel, ajungem la mai puțin de o oră în intervenție pentru un implant dentar și până la 2 ore, 2 ore și jumătate pentru o intervenție de fast and fixed (aplicarea a 4 implanturi plus intervențiile adiționale).
Perioada de recuperare este puternic influențată de tehnicile și materialele folosite, respectiv de folosirea membranelor de vindecare PRF.
Vindecarea, e adevărat, poate să difere de la persoană la persoană și este influențată de vârstă, stare generală de sănătate, stil de viață, obiceiuri vicioase etc. Dar din punct de vedere medical, un maximum al inflamației este așteptat la aprox. 72 de ore de la intervenție, altfel spus - primele 3 zile pot fi mai sensibile, după care lucrurile revin la normal.
Printre semnele importante, ce pot să apară în perioada de recuperare, menționăm: ușoară inflamație, o limitare în deschiderea gurii, rar - echimoze (vânătăi), ușoară durere. Oricum, indiferent de context, se prescrie întotdeauna post-intervenție o rețetă cu antibiotic, antiinflamator, antialgic.
Implanturile dentare durează o viață întreagă, cu condiția să fie respectate recomandările medicului stomatolog cu privire la igienă, obiceiuri vicioase și cu condiția ca sistemul masticator să fie în echilibru (ocluzie stabilă).
Neoclinique se remarcă în peisajul stomatologic printr-o abordare foarte minuțioasă a cazurilor, prin folosirea la maximum a tehnologiei disponibile, în așa fel încât fiecare detaliu să poată fi bine cunoscut de la început, și astfel să se creeze premisele unei planificări de foarte mare acuratețe a cazurilor.
Fiecare detaliu este cunoscut de la început, fapt care ajută la crearea unei planificări de foarte mare acuratețe a cazurilor.
Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării. Dispunem în prezent de toate resursele necesare pentru a oferi tratamente minim invazive și care să respecte principiile biologice. Însă, dincolo de aspectele tehnice, ne bazăm întreaga activitate pe o echipă multidisciplinară, dar și pe experiența vastă și pe zâmbetul pe care am reușit să-l reconturăm pe chipul atâtor oameni dragi de-a lungul timpului.
Vestea bună este că există soluții, iar Neoclinique vă stă la dispoziție pentru ca împreună să le găsim pe cele potrivite!
Nu amânați vizita la medicul stomatolog!
Programați acum o consultație pentru analiza posibilității de tratament pentru implant dentar la Neoclinique în București.
Inserarea unui implant dentar constă într-o procedură chirurgicală prin care se introduce în os o lucrare protetică pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți pierduți.
Citeste mai multCu ajutorul implantului dentar, un dinte pierdut se poate înlocui. În plus, în ultima perioadă am mai asistat la o dezvoltare importantă: aparatura s-a modernizat atât de mult încât s-a ajuns la apariția conceptului de implant rapid. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că se poate aplica o coroană dentară pe un implant imediat după inserare acestuia.
Citeste mai multÎn aceeași zi se realizează extracțiile, se inserează implanturile (în anumite cazuri se inserează și os suplimentar), astfel încât, după numai câteva ore, pacientul poate pleca acasă cu fizionomia și masticația refăcute.
Citeste mai multImplantul dentar ghidat digital reprezintă una dintre cele mai moderne metode de a reda funcționalitatea danturii în mod rapid și sigur. Această procedură de implantologie se realizează cu ajutorul unui ghid chirurgical, folosind tehnologia digitală.
Citeste mai multPrețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 4 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).
Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 6 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).
Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.