Servicii cover image

Protezele dentare, fie ele clasice acrilice, flexibile sau scheletate, au rolul de a compensa lipsa dinților, mai ales în cazul pacienților cu probleme de sănătate asociate, ceea ce nu îi face eligibili pentru implanturi.

Protezele parțiale sau totale sunt o metodă mai puțin costisitoare de protezare cu care pacientul se obișnuiește rapid. Acestea pot fi folosite atât în protezarea provizorie imediată, cât și în protezarea definitivă a edentației parțiale sau totale.

 

Avantaje și dezavantaje 

Proteza clasică acrilică

Fie că este îmbunătățită sau nu cu sistemul de bară metalică linguală sau transpalatinală, are marele avantaj de a se putea completa oricând (se poate căptuși în timp), și a se putea adăuga dinți pe proteză.

Un dezavantaj pentru pacient este acela că proteza acoperă tot cerul gurii și se poate fractura. 

Proteza flexibilă/scheletată

Acest tip de proteză are posibilitatea de a lăsa descoperit cerul gurii (bolta palatină) și are un grad crescut de rezistență. Așadar, acestea nu se vor fractura.

Proteza scheletată beneficiază de sisteme speciale de prindere, permițând astfel utilizarea croșetelor/agățători ale protezei clasice), fiind considerată cea mai estetică și mai rezistentă dintre proteze.

Dezavantajul acesteia este acela că nu se pot căptuși/rebaza și nici nu se pot adăuga dinți pe lucrare. 

 

Pentru a afla toate avantajele și dezavantajele fiecărui sistem în parte(acrilic clasic, flexibil sau scheletat) vă invităm în cadrul clinicii noastre la o consultație protetică.

Text redactat de către Dr. Adriana Dinulescu.

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.