Implant dentar ghidat digital

Implant dentar ghidat digital

Implant denar ghidat digital

 

Ce este și cum se realizează implantul dentar ghidat digital

Implantul dentar ghidat digital reprezintă una dintre cele mai moderne metode de a reda funcționalitatea danturii în mod rapid și sigur. Această procedură de implantologie se realizează cu ajutorul unui ghid chirurgical, folosind tehnologia digitală.

Mai precis, ghidul chirurgical reprezintă o matriță executată dintr-un material biocompatibil, conform unor măsurători realizate digital. Acest ghid va recrea exact locul din cavitatea bucală unde va fi poziționat implantul. Pe baza acestuia, medicul va insera implantul, asigurând o intervenție sigură, cu un grad înalt de precizie.

 

Beneficii ale implantului ghidat digital

Această procedură este 100% sigură datorită acurateții cu care este realizată. Astfel, procesul de inserare a implantului se desfășoară rapid, iar medicul are posibilitatea de a prezice rezultatul final înainte de a iniția procedura. Așadar, această metodă este perfectă pentru pacienții care au de-a face cu un grad mai ridicat de anxietate.

În plus, printr-un implant dentar ghidat digital, șansele ca procedura să fie una de succes cresc considerabil. Această tehnică elimină riscurile care pot apărea atunci când medicul realizează alinierea implantului. Prin metoda digitală, acesta va fi inserat precis, fără a fi nevoie de ajustări. 

Acest tip de implant scade și riscurile ca nervii, dinții vecini sau cavitățile sinusale să fie afectate. Procedura este minim invazivă, sângerarea este foarte puțin sesizabilă, iar gradul de tumefiere care poate apărea în zona afectată este scăzut. Așadar, rezultatul va fi unul mult mai satisfăcător din punct de vedere medical, dar si estetic.

 

Etapele tratamentului și ale implantului dentar ghidat digital

 

Diagnosticare

Primul pas pentru realizarea unui astfel de implant implică o consultație, în cadrul căreia medicul va evalua starea sănătății dentare a pacientului, precum și investigațiile digitale asupra cavității bucale. Acestea reprezintă baza pentru etapele următoare din cadrul tratamentului de implant ghidat digital.

 

Planificare

În funcție de informațiile oferite de către investigațiile digitale, medicul va începe pregătirile necesare pentru scopul final, acela fiind inserarea propriu-zisă a implantului. 

Cu ajutorul rezultatelor obținute, se va realiza o reproducere digitală a viitorului implant. Aceasta asigură precizia lucrărilor, iar pacientul va ști cu exactitate cum se vor realiza acestea și cum va arăta rezultatul final.

 

Realizarea ghidului chirurgical

În această etapă, medicul va comunica măsurătorile exacte obținute în urma analizelor digitale, iar tehnicianul dentar va realiza matrița. Procesul de execuție al ghidului chirurgical are un grad înalt de precizie, iar dimensiunile vor fi respectate cu strictețe.

 

Intervenția propriu-zisă

Procesul chirurgical de inserare a implantului este unul relativ simplu, realizat sub anestezie locală sau, dacă este cazul, sub anestezie generală. Principalul avantaj este acela că nu se vor realiza tăieturi la nivelul gingiei.

Ghidul chirurgical se va fixa pe arcada dentară a pacientului. În locul destinat implantului, medicul va forma o cale de acces în gingie printr-o mică puncție, unde se va realiza canalul implantului și acesta va fi introdus cu grijă. Datorită ghidului, implantarea va fi una precisă, iar riscul vor fi minimizate.

Ultimul pas din această etapă implică montarea unei coroane dentare provizorii, pentru ca implantul să poată fi funcțional până va fi fixat definitiv.

 

Restaurarea finală

Această etapă implică fixarea coroanei definitive și, astfel, finalizarea lucrării protetice. În funcție de situația pacientului, perioada necesară pentru vindecare poate varia, iar coroanele definitive pot fi montate după 3-6 luni. Există și implanturi cu fixare imediată, unde coroanele sunt introduse la finalul intervenției chirurgicale.

 

Programați acum o consultație!

 

Tehnologiile folosite

Cu ajutorul tehnologiilor digitale, asigurăm personalizarea ghidului chirurgical pentru fiecare pacient în parte, cu o precizie exactă. Veți efectua o tomografie computerizată a cavității bucale, care va realiza imagini 3D ale zonei în care urmează să se insereze implantul. 

Cu ajutorul unui scanner 3D intraoral, se va prelua amprenta digitală a pacientului și se vor transmite în computerele noastre măsurătorile exacte ce vor servi ghidului chirurgical. Vom suprapune informațiile obținute prin CT și cele ale scanării pentru a realiza o reconstrucție digitală a viitorului implant. 

Acestea ne vor permite să facem măsurătorile finale și vor oferi pacientului o imagine clară a lucrării dentare din urma intervenției. La final, pe baza acestor valori, vom construi cu grijă ghidul chirurgical folosind o imprimantă 3D, direct în laboratorul digital de tehnică dentară. Toate aceste tehnologii asigură o precizie exactă și garantează o intervenție complet sigură.

 

Cât durează implanturile dentare ghidate digital

Fiind o intervenție precisă, procedura de implantare este una rapidă. Aceasta nu implică tăieturi la nivelul gingiei și, în cazul în care s-a optat pentru anestezia locală, implanturile pot fi finalizate în scurt timp. 

În funcție de situația fiecărui pacient, se pot monta coroane provizorii și va fi nevoie de o intervenție adițională în urma vindecării, care poate dura între 3 și 6 luni. Pentru implanturile rapide cu coroane definitive, intervenția este gata în aceeași zi.

 

Îngrijirea dinților după procedură

Implanturile dentare sunt dispozitive protetice rezistente, care înlocuiesc rădăcina naturală a dinților. Așadar, va trebui acordată o atenție deosebită igienei, exact ca în cazul dinților naturali. Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt, de asemenea, obligatorii, pentru ca aceștia să poată verifica starea implantului.

Pe lângă metodele clasice de igienizare, este nevoie și de o soluție care să intervină la nivelul gingiei, pentru a menține stabilitatea implantului dentar. O periuță de dinți obișnuită nu poate elimina toată placa bacteriană care se acumulează la nivel interdentar și subgingival, care pun în pericol rezistența implantului. Așadar, se recomandă și utilizarea unui duș bucal, care va curăța eficient depozitele adiționale de bacterii din aceste zone.

Neoclinique oferă servicii de calitate și tehnologie digitală avansată, asigurând un proces de inserare a implanturilor sigur și precis. 

 

Programați acum o consultație! Vezi și lista de prețuri pentru serviciile pe care le oferim.

All-on-4 cu protezare imediată provizorie

Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 4 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).

23000 lei
%
DISCOUNT
Implant dentar Hiossen Osstem

de la 3500 lei

3000 lei
%
DISCOUNT
Pachet Implant Care

Pachet Implant Care - Consult și evaluare detaliată a sănătății orale, Plan de tratament, Dosar medical digital, Computer tomograf (CBCT), Un ghid chirurgical pentru o arcada (de la 1700 lei)

450 lei
All-on-6 cu protezare imediată provizorie

Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 6 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).

33000 lei

Echipa medicala - Implantologie dentară

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.