Implant Fast and Fixed

Implant Fast and Fixed

Medicina s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, iar stomatologia nu a ramas mai prejos. De altfel se poate spune, pe buna dreptate, ca implantologia (folosirea implanturilor dentare) este punctul de plecare al stomatologiei moderne. Cu ajutorul implantului dentar, un dinte pierdut se poate inlocui. In plus, in ultima perioada am mai asistat la o dezvoltare importanta: aparatura s-a modernizat atat de mult incat s-a ajuns la aparitia conceptului de implant rapid. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca se poate aplica o coroana dentara pe un implant, imediat dupa inserarea acestuia. 

In cazul pacientilor care si-au pierdut intreaga dantura (edentatie totala), se pot realiza lucrari dentare fixe care se sprijina pe 4 si 6 implanturi. Simplificarea procedurilor stomatologice nu este singurul aspect demn de luat in seama atunci cand vorbim despre dezvoltarea stomatologiei. A crescut si rapiditatea executiei. In numai cateva ore, pacientul poate pleca acasa cu o proteza perfect functionala, confortabila si estetica. Aceasta lucrare pe baza de implant se numeste implant dentar fast and fixed (realizat intr-o zi). 

 

Conceptul All on 4 #neoclinique (video 4k)

 

Ce este implantul dentar

Ce este implantul dentar

Implantul dentar reprezinta modalitatea cea mai moderna si eficienta de a inlocui dintii pierduti fie in urma unor traumatisme, fie in urma unor afectiuni bucale sau a igienei bucale deficitare. Scopul implanturilor a fost acela ca pacientii sa nu mai sacrifice dinti sanatosi pentru realizarea puntilor dentare sau sa foloseasca proteze mobile, ci sa beneficieze de o dantura care arata si se simte ca si dintii naturali. Implantul dentar este de fapt o piesa dentara din titan pur, care are forma de surub (de cele mai multe ori). Rolul acestui implant este acela de a crea o radacina artificiala in osul maxilarului, acolo unde lipseste dintele adevarat.

O reconstructie a dintelui este realizata din trei elemente: 

 • implantul (intraosos); 

 • bontul protetic;

 • coroana dentara sau proteza.

De retinut!

 • Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale, pentru ca pacientul nu percepe o dantura straina. In scurta vreme de la montare, se simte ca si cum nu ar fi pierdut niciodata un dinte.

 • Exista mai multe tipuri de implanturi dentare cu diferite forme si dimensiuni.  Medicul decide impreuna cu pacientul care este cea mai buna optiune, in functie de nevoile pacientului.

 

Ce sunt si cum functioneaza implanturile Fast and Fixed?

Ce sunt si cum functioneaza implanturile Fast and Fixed

Fast and Fixed reprezinta de fapt un sistem de implanturi de ultima generatie, care permite pacientului care a pierdut deja multi dinti, sau care este pe cale sa-i piarda sa aiba dantura completa. Practic, aceasta procedura permite construirea unor punti provizorii chiar in ziua interventiei, urmand ca acestea sa fie ulterior conectate la implanturi. 

 

Implanturile dentare de tipul Fast and Fixed sunt moderne, iar avantajul lor principal este acela ca se pot implanta intr-o singura zi. Implantul dentar Fast and Fixed permite folosirea a 4 implanturi la mandibula si 6 la maxilar (fata de 8 si 10 la implanturile dentare clasice). 

Cine poate opta pentru implantul dentar Fast and Fixed

Cine poate opta pentru implantul dentar Fast and Fixed

In general, pentru procedura implantului dentar Fast and Fixed pot opta:

 • pacientii care nu mai au niciun dinte pe arcada;

 • pacientii care au pierdut cei mai multi dinti;

 • pacientii care sufera de parodontoza intr-un stadiu avansat si risca sa-si piarda toti dintii;

 • pacientii care au proteza dentara mobila si o considera lipsita de confort; 

 • pacientii care au multi dinti afectati de carii care nu au fost tratate la timp;

 • pacientii care doresc sa-si rezolve carentele dentare in cel mai scurt timp posibil si au nevoie de o solutie pe termen foarte lung.

 

De cate tipuri este implantul dentar Fast & Fixed?

Exista 2 tipuri de implant dentar Fast and Fixed:

 • Fast and Fixed pe 6 implanturi: pentru maxilarul superior. 2 implanturi sunt asezate oblic, pentru asigurarea stabilitatii, 4 implanturi sunt inserate vertical. 

 • Fast and Fixed pe 4 implanturi: pentru mandibula.

 

Beneficiile implanturilor Fast and Fixed

Beneficiile implanturilor Fast and Fixed

Rezultate rapide

Inainte de a se recurge la procedura dentara, este nevoie de un consult medical si de realizarea unor radiografii si a unui computer tomograf pentru a se stabili, de comun acord cu medicul specialist, cea mai buna procedura.

 

Procedura minim-invaziva

Procedura de montare a implanturilor este minim-invaziva. Pentru ca implanturile sa poata fi fixate, este nevoie sa fie eliminati mai intai dintii care nu se mai pot salva (prin extractii dentare). Procedura se face cu ajutorul anesteziei locale (sau intravenoase, dupa cum stabileste medicul). 

 

Fara aditie de os

Aditia osoasa reprezinta procesul prin care specialistul reface cantitatea de os care s-a distrus. Cu alte cuvinte, daca in urma unei radiografii sau tomografii dentare se constata ca pacientul are un maxilar fragil, scurtat sau subtiat ca urmare a pierderii osoase, este nevoie de o interventie chirurgicala prin care sa se realizeze aditia (suplimentarea) osoasa. Maxilarul poate prezenta pierderi de os din cauza: 

 • procesului fiziologic de imbatranire;

 • purtarii unei proteze mobile pe termen lung;

 • dintilor lipsa;

 • parodontozei;

 • a unui traumatism.

 

Pentru a putea realiza ghidul chirurgical in vederea efectuarii interventiei chirurgicale cu implanturi Fast and Fixed, utilizam metode digitale precum computerul tomograf (CBCT) si scanarea cavitatii bucale. 

 

Cresterea calitatii vietii imediat dupa procedura

Dupa numai o zi, pacientul se poate bucura de dinti functionali si estetici. In plus, pacientul se poate alimenta fara restrictii, iar din punct de vedere estetic dantura arata perfect natural.

  

Etapele reabilitarii danturii cu implanturile Fast and Fixed

Etapele reabilitarii danturii cu implanturile Fast and Fixed

Consultatia

Medicul implantolog analizeaza intreaga cavitate orala si recomanda pacientului o serie de investigatii: 

 • radiografii panoramice, 

 • tomograf dentar, 

 • analize de sange.

Sunt interpretate rezultatele si se stabileste strategia de tratament dentar. Se analizeaza daca exista o cantitate suficienta de os pentru a putea  permite sustinerea sistemului de implant Fast and Fixed. De asemenea, sunt planificate etapele si se stabilesc costurile interventiilor si procedurilor. Consultatia poate dura 30-40 de minute.

 

Etapa chirurgicala

Interventia chirurgicala este minim-invaziva si nedureroasa (pentru ca se realizeaza sub anestezie, locala sau intravenoasa). Durata interventiei depinde de amploarea lucrarilor.

 

Etapa lucrarii protetice

 

1. Amprenta lucrarii protetice:

Amprenta inseamna ca medicul stomatolog ia un mulaj dintilor pacientului. Mulajul este trimis la laboratorul de tehnica dentara, in vederea realizarii lucrarilor protetice. La laborator, tehnicianul foloseste un ghips special pentru a obtine modelul dentar.

Amprenta trebuie sa fie foarte precisa, iar in acest scop se folosesc materiale care reproduc exact starea cavitatii bucale a pacientului. Amprenta trebuie sa inregistreze toate detaliile campului protetic, sa fie elastica (trebuie sa se indeparteze usor de pe campul protetic, fara sa afecteze fidelitatea amprentei), sa nu se deformeze in timp, timpul de priza sa fie scurt, sa aiba gust si miros placute, sa nu fie iritanta pentru cavitatea bucala. 

 

2. Probe

Proba lucrarii se face inainte de cimentarea acesteia. Este momentul in care medicul stomatolog verifica insertia, culoarea, aspectul estetic, ocluzia (deschiderea gurii). Acum se pot face toate adaptarile de care este nevoie. Lucrarea dentara trebuie sa patrunda subgingival 1-2 mm, pentru ca astfel se ascunde marginea inestetica sub gingie. Daca lucrarea nu este fixa, inseamna ca este prea larga si trebuie umpluta. Daca patrunde mai greu inseamna ca intampina undeva rezistenta si trebuie indepartat obstacolul care impiedica insertia corecta.

 

3. Montare

Daca s-a realizat proba scheletului inseamna ca si adaptarea va fi buna. Montarea este ultima faza a lucrarii. Este momentul mult asteptat de catre pacient.

 

Cat costa un implant Fast and Fixed

Cat costa un implant Fast and Fixed

 

Implantul dentar Fast and Fixed garanteaza pacientului o dantura perfecta in timp record. Costul acestui tip de lucrari difera, de la pacient la pacient, in functie de tehnica utilizata si de pregatirea specialistilor. Merita mentionat faptul ca in costul final pot aparea interventii suplimentare in functie de situatia clinica a pacientului: extractii, aditii osoase, grefe de os, sinus lift.  Echipa care face posibila acest tip de interventie este compusa din: medicul stomatolog, medicul chirurg, asistentii, tehnicienii dentari.

 

Solutii de plata in rate oferite de Neoclinique

Pacientul este cel care decide daca merge pe planul recomandat initial de medicul stomatolog si daca este dispus sa investeasca in sanatatea sa. Aceasta investitie se poate face si in rate, cu plata lunara.

Neoclinique ofera pacientilor solutii de plata in rate a lucrarilor stomatologice, astfel:  

 • cu Card Avantaj in 10 rate;

 • prin card Raiffeisen Bank, pana la 10 rate;

 • impreuna cu Banca Transilvania poti merge pe varianta Creditul Pacientului, pentru serviciile stomatologice oferite de Neoclinique.

Suma maxima poate ajunge pana la 50.000 euro pe o perioada maxima de 20 de ani. 

 

Programeaza-te la un consult la clinica pentru a afla care sunt cele mai bune optiuni pentru tine!  

 

Lucrarea provizorie si cea definitiva

Lucrarea provizorie si cea definitiva

 

Exista diferente intre lucrarea provizorie si cea definitiva? Cu siguranta da. 

 • Lucrarea provizorie este o lucrare fixa realizata dintr-un material plastic, insurubata. Rolul ei este estetic si functional (face posibila masticatia). In general are doar 10 dinti, mai putin dintii din spate, pentru a nu aplica o presiune prea mare asupra implanturilor (acestea se afla in perioada de osteointegrare).

 • Lucrarea definitiva are 12-14 dinti si are o structura de rezistenta foarte durabila in timp. Lucrarea definitiva presupune aplicarea unei ceramici dentare peste structura metalica a lucrarii. De aceea lucrarea finala are un aspect foarte asemanator cu cel al dintilor naturali.   

 

Cum iti ingrijesti dintii dupa procedura

Cum iti ingrijesti dintii dupa procedura

Este foarte importanta ingrijirea lucrarii definitive, pentru stabilitatea pe termen lung a implanturilor care susțin partea de lucrare vizibila. Nu este vorba numai de periajul cu pasta de dinti, ci si de folosirea apei de gura, a dusului bucal (dupa cateva zile de la finalizarea lucrarii). De asemenea, foarte importante sunt si controalele periodice si igienizarea la cabinetul dentar, pentru a indeparta bacteriile care se aduna intre lucrare si gingie.

 

De ce sa alegi serviciile Neoclinique

De ce sa alegi serviciile Neoclinique

Este indicat sa alegi cu atentie locul in care in doresti sa urmezi acest tip de tratament. Acesta necesita personal dedicat, profesionist si un cabinet dotat cu aparatura de top. Pregatirea si experienta medicului implantolog sunt de asemenea mai mult decat necesare. Pacientii au nevoie nu numai de lucrari dentare, dar si de solutii financiare, si suport medical pentru problemele dentare pe care le au sau pot aparea pe parcursul procedurii.

Echipa medicala - Implantologie dentară

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.