Implant Fast and Fixed
Conținut
2.Ce sunt și cum funcționează implanturile Fast and Fixed?
3.Cine poate opta pentru implantul dentar Fast and Fixed
4.De câte tipuri este implantul dentar Fast & Fixed?
5.Beneficiile implanturilor Fast and Fixed
6.Etapele reabilitării danturii cu implanturile Fast and Fixed
7.Cât costă un implant Fast and Fixed
8.Lucrarea provizorie și cea definitivă
9.Cum îți îngrijești dinții după procedură
10.Cazuri implantologie dentară
Medicina s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, iar stomatologia nu a rămas mai prejos. De astfel, se poate spune pe bună dreptate că implantologia (folosirea implanturilor dentare) este punctul de plecare al stomatologiei moderne. Cu ajutorul implantului dentar, un dinte pierdut se poate înlocui. În plus, în ultima perioadă am mai asistat la o dezvoltare importantă: aparatura s-a modernizat atât de mult încât s-a ajuns la apariția conceptului de implant rapid. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că se poate aplica o coroană dentară pe un implant imediat după inserare acestuia.
În cazul pacienților care și-au pierdut întreaga dantură (edentație totală), se pot realiza lucrări dentare fixe, care se sprijină pe 4 și 6 implanturi. Simplificarea procedurilor stomatologice nu este singurul aspect demn de luat în seamă atunci când vorbim despre dezvoltarea stomatologiei. A crescut și rapiditatea execuției. În numai câteva ore, pacientul poate pleca acasă cu o proteză perfect funcțională, confortabilă și estetică. Această lucrare pe bază de implant se numește implant dentar fast and fixed (realizat într-o zi).
Conceptul All on 4 #neoclinique (video 4k)
Ce este implantul dentar
Implantul dentar reprezintă modalitatea cea mai modernă și eficientă de a înlocui dinții pierduți fie în urma unor traumatisme, fie în urma unor afecțiuni bucale sau a igienei bucale deficitare. Scopul implanturilor a fost acela ca pacienții să nu mai sacrifice dinți sănătoși pentru realizarea punților dentare sau să folosească proteze mobile, ci să beneficieze de o dantură care arată și se simte precum dinții naturali. Implantul dentar este de fapt o piesă dentară din titan pur, care are formă de șurub (de cele mai multe ori). Rolul acestui implant este acela de a crea o rădăcină artificială în osul maxilarului, acolo unde lipsește dintele adevărat.
O reconstrucție a dintelui este realizată din trei elemente:
implantul (intraosos);
bontul protetic;
coroană dentară sau proteză.
De reținut!
Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice și funcționale, pentru că pacientul nu percepe o dantură străină. La scurtă vreme de la montare, se simte ca și cum nu ar fi pierdut niciodată un dinte.
Există mai multe tipuri de implanturi dentare, cu diferite forme și dimensiuni. Medicul decide împreună cu pacientul care este cea mai bună opțiune, în funcție de nevoile pacientului.
Ce sunt și cum funcționează implanturile Fast and Fixed?
Fast and Fixed reprezintă de fapt un sistem de implanturi de ultimă generație care permite pacientului, care a pierdut deja mulți dinți sau care este pe cale să-i piardă, să aibă dantură completă. Practic, această procedură permite construirea unor punți provizorii, chiar în ziua intervenției, urmând ca acestea să fie ulterior conectate la implanturi.
Implanturile dentare de tipul Fast and Fixed sunt moderne, iar avantajul lor principal este acela că se pot implanta într-o singură zi. Implantul dentar Fast and Fixed permite folosirea a 4 implanturi la mandibulă și 6 la maxilar (față de 8 și 10 la implanturile dentare clasice).
Cine poate opta pentru implantul dentar Fast and Fixed
În general, pentru procedura implantului dentar Fast and Fixed pot opta:
pacienții care nu mai au nici un dinte pe arcadă;
pacienții care au pierdut cei mai mulți dinți;
pacienții care suferă de parodontoza într-un stadiu avansat și riscă să-și piardă toți dinții;
pacienții care au proteză dentară mobilă și o consideră lipsită de confort;
pacienții care au mulți dinți afectați de carii, care nu au fost tratate la timp;
pacienții care doresc să-și rezolve carentele dentare în cel mai scurt timp posibil și au nevoie de o soluție pe termen foarte lung.
De câte tipuri este implantul dentar Fast & Fixed?
Există 2 tipuri de implant dentar Fast and Fixed:
Fast and Fixed pe 6 implanturi: pentru maxilarul superior. 2 implanturi sunt așezate oblic, pentru asigurarea stabilității, 4 implanturi sunt inserate vertical.
Fast and Fixed pe 4 implanturi: pentru mandibulă.
Beneficiile implanturilor Fast and Fixed
Rezultate rapide
Înainte de a se recurge la procedură dentară, este nevoie de un consult medical și de realizarea unor radiografii și a unui computer tomograf pentru a se stabili, de comun acord cu medicul specialist, cea mai bună procedură.
Procedura minim-invazivă
Procedura de montare a implanturilor este minim-invazivă. Pentru ca implanturile să poata fi fixate, este nevoie să fie eliminați mai întâi dinții care nu se mai pot salva (prin extracții dentare). Procedura se face cu ajutorul anesteziei locale (sau intravenoase, după cum stabileste medicul).
Fără adiție de os
Adiția osoasă reprezintă procesul prin care specialistul reface cantitatea de os care s-a distrus. Cu alte cuvinte, dacă în urma unei radiografii sau tomografii dentare se constată că pacientul are un maxilar fragil, scurtat sau subțiat ca urmare a pierderii osoase, este nevoie de o intervenție chirurgicală prin care să se realizeze adiția (suplimentarea) osoasă. Maxilarul poate prezenta pierderi de os din cauza:
procesului fiziologic de îmbătrânire;
purtării unei proteze mobile pe termen lung;
dinților lipsă;
parodontozei;
a unui traumatism.
Pentru a putea realiza ghidul chirurgical în vederea efectuării intervenției chirurgicale cu implanturi Fast and Fixed, utilizăm metode digitale precum computerul tomograf (CBCT) și scanarea cavității bucale.
Creșterea calității vieții imediat după procedură
După numai o zi, pacientul se poate bucura de dinți functionali și estetici. În plus, pacientul se poate alimenta fără restricții, iar din punct de vedere estetic, dantura arată perfect natural.
Etapele reabilitării danturii cu implanturile Fast and Fixed
Consultația
Medicul implantolog analizează întreaga cavitate orala și recomandă pacientului o serie de investigații:
radiografii panoramice,
tomograf dentar,
analize de sange.
Sunt interpretate rezultatele și se stabileste strategia de tratament dentar. Se analizează dacă există o cantitate suficientă de os pentru a putea permite susținerea sistemului de implant Fast and Fixed. De asemenea, sunt planificate etapele și se stabilesc costurile intervențiilor și procedurilor. Consultația poate dura 30-40 de minute.
Etapa chirurgicală
Intervenția chirurgicală este minim-invaziva și nedureroasă (pentru că se realizează sub anestezie, locală sau intravenoasă). Durata intervenției depinde de amploarea lucrărilor.
Etapa lucrării protetice
1. Amprenta lucrării protetice:
Amprenta înseamnă că medicul stomatolog ia un mulaj dinților pacientului. Mulajul este trimis la laboratorul de tehnică dentară, în vederea realizării lucrărilor protetice. La laborator, tehnicianul folosește un ghips special pentru a obține modelul dentar.
Amprenta trebuie sa fie foarte precisă, iar în acest scop se folosesc materiale care reproduc exact starea cavității bucale a pacientului. Amprenta trebuie să înregistreze toate detaliile cîmpului protetic, să fie elastică (trebuie să se indeparteze ușor de pe campul protetic, fără să afecteze fidelitatea amprentei), să nu se deformeze în timp, timpul de priză să fie scurt, să aibă gust și miros placute, să nu fie iritantă pentru cavitatea bucală.
2. Probe
Proba lucrării se face înainte de cimentare acesteia. Este momentul în care medicul stomatolog verifică inserția, culoarea, aspectul estetic, ocluzia (deschiderea gurii). Acum se pot face toate adaptările de care este nevoie. Lucrarea dentară trebuie să pătrundă subgingival 1-2 mm, pentru că astfel se ascunde marginea inestetică sub gingie. Dacă lucrarea nu este fixă, înseamnă că este prea largă și trebuie umplută. Dacă pătrunde mai greu înseamnă că întâmpină undeva rezistență și trebuie îndepărtat obstacolul care împiedică inserția corectă.
3. Montare
Dacă s-a realizat proba scheletului, înseamnă că și adaptarea va fi bună. Montare este ultima fază a lucrării. Este momentul mult așteptat de către pacient.
Cât costă un implant Fast and Fixed
Implantul dentar Fast and Fixed garantează pacientului o dantură perfectă în timp record. Costul acestui tip de lucrări diferă de la pacient la pacient, în funcție de tehnica utilizată și de pregătirea specialiștilor. Merită menționat faptul că în costul final pot apărea intervenție suplimentare, în funcție de situația clinică a pacientului: extracții, adiție osoasă, grefă de os, sinus lift. Echipa care face posibil acest tip de intervenție este compusă din medicul stomatolog, medicul chirurg, asistenții, tehnicienii dentari.
Soluție de plată în rate oferite de Neoclinique
Pacientul este cel care decide dacă merge pe planul recomandat inițial de medicul stomatolog și dacă este dispus să investească în sănătatea sa. Această investiție se poate face și în rate, cu plata lunară.
Neoclinique oferă pacienților soluții de plată în rate a lucrărilor stomatologice, astfel:
cu Card Avantaj în 10 rate;
prin card Raiffeisen Bank, până la 10 rate;
împreună cu Banca Transilvania poți merge pe varianta Creditul Pacientului, pentru serviciile stomatologice oferite de Neoclinique.
Suma maximă poate ajunge până la 50.000 euro pe o perioada maximă de 20 de ani.
Programează-te la un consult, la clinică, pentru a afla care sunt cele mai bune acțiuni pentru tine!
Lucrarea provizorie și cea definitivă
Există diferențe între lucrarea provizorie și cea definitivă? Cu siguranță da.
Lucrarea provizorie este o lucrare fixă, realizată dintr-un material plastic, înșurubată. Rolul ei este estetic și funcțional (face posibilă masticația). În general are doar 10 dinți, mai puțin dinții din spate, pentru a nu aplica o presiune prea mare asupra implanturilor (acestea se află în perioada de osteointegrare).
Lucrarea definitivă are 12-14 dinți și are o structură de rezistență foarte durabilă în timp. Lucrarea definitivă presupune aplicarea unei ceramici dentare peste structura metalică a lucrăriii. De aceea lucrarea finală are un aspect foarte asemanator cu cel al dinților naturali.
Cum îți îngrijești dinții după procedură
Este foarte importantă îngrijirea lucrării definitive, pentru stabilitatea pe termen lung a implanturilor care susțin partea de lucrare vizibilă. Nu este vorba numai de periajul cu să de dinți, ci și de folosirea apei de gură, a dușului bucal (după câteva zile de la finalizarea lucrării). De asemenea, foarte importante sunt și controalele periodice și igienizarea la cabinetul dentar, pentru a îndepărta bacteriile care se adună între lucrare și gingie.
De ce să alegi serviciile Neoclinique
Este indicat să alegi cu atenție locul în care doresti Și să urmezi acest tip de tratament. Acesta necesită personal dedicat, profesionist și un cabinet dotat cu aparatură de top. Pregatirea și experiența medicului implantolog sunt de asemenea mai mult decât necesare. Pacientii au nevoie nu numai de lucrări dentare, dar și de soluții financiare, și suport medical pentru problemele dentare pe care le au sau pot apărea pe parcursul proceduri.
Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 4 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).
Implant dentar Hiossen Osstem
Prețul include tratamentul unei singure arcade (conține: 6 implanturi, componente adiacente, lucrare provizorie imediată).
Cazuri - Implantologie dentară
Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique
Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.
Vezi detaliiPutem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.
Vezi detaliiNu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.
Vezi detaliiKPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.
Vezi detaliiTe vom contacta in cel mai scurt timp posibil.