Când este bine să îți duci copilul la stomatolog pentru prima oară?

Când este bine să îți duci copilul la stomatolog pentru prima oară?

 

Ești fericitul părinte al unui bebeluș. Totul poate părea copleșitor pentru tine, ca părinte, la început și ai dori să faci totul perfect. Deja te gândești că în curând vei vedea primii dințișori ai copilului tău. 

Fiecare copilaș se dezvoltă în propriul său ritm, astfel, între 4 luni și un an, dinții micuțului tău vor începe să erupă. Din acel moment, vei dori să faci tot ce poți pentru a te asigura că sunt sănătoși.

Vrei ca el să nu treacă prin dureri dentare, să nu aibă carii și să fie un adult cu un zâmbet minunat și o dantură sănătoasă. 

 

Când este momentul potrivit pentru primul consult stomatologic al copilului tău?

Atenție - este probabil mai devreme decât crezi.

Primul control dentar al copilului ar trebui programat după erupția primului dinte sau cel târziu în jurul vârstei de un an. Poate părea devreme, dar când te gândești cu adevărat la asta, are sens.

Programările stomatologice devreme în copilărie introduc în mod natural, în universul copilului, ideea de cabinet stomatologic și medic dentist. Astfel, pe măsură ce cresc, se vor obișnui din ce în ce mai mult cu  consulturile stomatologice regulate. Ai putea chiar să îți iei copilașul cu tine la consulturile tale stomatologice regulate, în cadrul cărora se desfășoară doar activități simple, rapide. 

Vrem ca tu și copilul tău să vă simțiți confortabil în clinica noastră, iar o modalitate de a elimina o parte din factorul „teamă” este de a-i ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu mediul stomatologic, cu medicul lor și instrumentele medicale.

Consulturile stomatologice timpurii oferă, de asemenea, medicului dentist șansa de a efectua un examinare rapidă care să asigure copilului tău o igienă orală bună și să prevină apariția cariilor. 

Medicul pedodont va verifica gingiile, maxilarul și mușcătura, ținând cont de orice alte probleme care pot afecta dinții sau vorbirea.

Vizitele la stomatolog îți oferă, de asemenea, șansa de a pune medicului dentist toate întrebările tale despre cum să ai grijă de igiena orală a copilului tău. Vino, așadar, pregătit cu o listă de întrebări despre îngrijirea orală de bază a copilului. Medicul pedodont este un medic stomatolog cu competențe în prevenția și tratarea afecțiunilor orale ale copiilor, deci te poate ajuta cu diverse informații, de la sfaturi de periaj corect la recomandări de pastă de dinți.

Întârzierea primului control stomatologic al unui copil până la vârsta de 3, 4 sau 5 ani poate oferi timp suficient pentru dezvoltarea cariilor sau a altor probleme, ceea ce face ca prima vizită să nu fie plăcută, atunci când copilul se confruntă deja cu o durere dentară și necesită tratament.

Așa cum dezvoltarea generală a copilului este urmărită de medicul pediatru, la fel evoluția danturii sale trebuie urmărită de un medic pedodont.

La Neoclinique, poți fi sigur că vom face tot ce putem pentru a-ți pune copilașul pe calea cea bună spre dinți sănătoși și zâmbete fericite, de-a lungul vieții sale.

Consulturile pedodontice se desfășoară într-un mediu nestresant, steril, iar medicii noștri pedodonți sunt experimentați în lucrul cu copiii. Îți stăm la dispoziție cu tratamente eficiente, rapide și nedureroase. 

Te așteptăm împreună cu copilașul tău la Neoclinique, pentru vizite stomatologice de drag! 

Echipa medicala - Stomatologie copii

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.