Durerea de dinți la copii – 5 cauze posibile

Durerea de dinți la copii – 5 cauze posibile
 

Durerile de dinți pot fi urgențe dentare, dar nu toate durerile bucale sunt cauzate de dinți. Alte cauze ale durerii la nivelul gurii includ traumatisme, dureri de urechi și infecții ale sinusurilor. Un copil cu dureri la nivelul cavității orale ar trebui să se prezinte la dentist pentru a identifica sursa durerii.

Sarcina ta, ca părinte, este, între timp, de a afla exact unde este localizată durerea și de când a început manifestarea ei. Întreabă-ți copilul care dinte sau ce parte a gurii doare. De asemenea, ar trebui să afli dacă durerea este constantă sau intermitentă. Orice informație vei afla, va fi utilă pentru medic în momentul consultului.

Niciun părinte nu vrea să-și știe copilul suferind de o durere. Ca adulți, știm ce să facem atunci când suntem răniți sau nu ne simțim bine. Căutăm ajutor atunci când avem nevoie de el. Pe de altă parte, copiii nu știu întotdeauna cum să reacționeze atunci când suferă. Uneori țipă sau plâng, dar alteori stau liniștiți.

 

Nu orice durere reprezintă un steag roșu, dar dacă copilul tău se plânge de durere de dinți, găsirea cauzei principale este crucială pentru recuperarea lui. Deși durerea în sine nu este de obicei îngrijorătoare, poate indica o problemă de sănătate orală mai gravă.


 

Ce cauzează durerea de dinți la copii

 

Iată câteva motive pentru care copilul tău poate avea dureri de dinți și ce ar trebui să faci pentru a-i menține dinții și gingiile sănătoase.

 

Bruxismul

Bruxismul se manifestă ca o scrâșnire din dinți neintenționată. Majoritatea oamenilor care au această afecțiune fac asta inconștient, cel mai frecvent noaptea, în somn. Cauzele bruxismului pot fi:

  • Stres;

  • Anxietate;

  • Depresie;

  • Dureri de urechi;

  • Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD);

  • Schimbare bruscă a situației familiale;

  • Anumite medicamente;

  • Malocluzie.

Fără tratament, bruxismul poate avea un impact negativ asupra sănătății orale a copilului tău. Poate duce la  dinți crăpați, dinți slăbiți, dureri maxilare și chiar dureri de cap.

 

Cariile dentare

O carie ce a afectat rădăcina dintelui poate provoca durere și sensibilitate a dintelui. Fără tratament, cariile dentare pot duce chiar la formarea abcesului. Dacă copilul tău are un abces dentar, bacteriile se pot răspândi,  afectând organismul.

 

Gingivita

 

Gingivita este o infecție a gingiilor care poate provoca durere și disconfort. Deși reversibilă în stadiu incipient, gingivita reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea orală a copilului tău, odată ce progresează. Dinții mobili, respirația urât mirositoare, recesiunea gingiilor și chiar pierderea permanentă a dinților sunt consecințe îngrijorătoare ale bolii gingivale la copii.


 

Erupția dentară

 

Atunci când un dinte nou străpunge gingiile, acest fapt poate fi inconfortabil pentru copii. Masticația, consumul de băuturi calde și reci se pot dovedi a fi sarcini dificile dacă copilului tău îi erupe un dințișor. Din fericire, acest tip de durere dentară dispare, de obicei, odată ce noul dinte erupe complet.

 

Dinte fisurat

Fisurile sau fracturile ascunse ale dinților pot provoca dureri ale dinților care de altfel par sănătoși.

Caută semne ale traumei recente. Este posibil ca copilul tău să fi suferit o lovitură care a afectat dinții și gingiile. În afară de a-ți întreba copilul dacă își amintește că s-a rănit, verifică să nu aibă dinți ciobiți, fisuri sau alte semne de traume. 

Totuși, chiar dacă nu există semne exterioare de rănire, pulpa interioară a dintelui ar fi putut fi deteriorată și ar trebui verificată radiografic.

 

Neoclinique îți stă la dispoziție pentru consulturi pedodontice. Specialiștii noștri vor depista orice afecțiune incipientă și te vor ajuta în cazuri de urgență.

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Distribuie pe: Facebook icon twitter icon linkedin icon
Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.