Remodelarea smaltului dentar: ce presupune si cand este necesara

Remodelarea smaltului dentar: ce presupune si cand este necesara

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

Remodelarea smaltului dentar este conturarea smaltului dintilor prin eliminarea muchiilor ascutite si caracteristicilor inegale ale dintilor, pentru a da iluzia ca dintii sunt mai drepti decat sunt in realitate. 

Aceasta remodelare a smaltului dintelui are ca scop final o imbunatatire a aspectului general si a zambetului, corectarea defectelor care atrag privirea, cum ar fi un dinte mai lung decat ceilalti sau o evidentă suprapunere sau rotatie a dintilor din cauza aglomerarii. 

Remodelarea smaltului este un proces conservator, de multe ori combinat cu unele tratamente odontale, nu necesita anestezie si este relativ rapid si nedureros.

 

Cand este necesara remodelarea smaltului dentar

Remodelarea smaltului se face pentru a imbunatati aspectul general al dintilor, prin indepartarea unor cantitati mici de smalt, pentru a schimba lungimea, forma sau contururile suprafetei unui dinte. Conturarea dintilor ofera urmatoarele beneficii:

• corectati dintii frontali neuniformi;

• corectati aschii mici sau defectele de suprafata;

• rotunjiti dintii canini ascutiti;

• scurtarea dintilor care par prea lungi (problema obisnuita cu caninii);

• corectati problemele minore de supraaglomerare;

           pentru adaptarea ocluziei dentare acolo unde este necesar prin slefuiri selective minore

           in cazul unor tratamente ortodontice care folosesc inclusiv stripping-ul

• reglati dintii pentru a crea un zambet care urmeaza conturul buzei inferioare.

Pe langa efectele cosmetice, modelarea smaltului poate imbunatati sanatatea dentara generala, prin indepartarea fisurilor minore sau suprapunerilor (dintii aglomerati, fara suficiente spatii interdentare) ce creeaza spatii in care se poate acumula placa sau tartrul.

 

Cum se realizeaza remodelarea smaltului dentar

In timpul tratamentului de remodelare a smaltului dentar, medicii nostri folosesc instrumentar specific, pentru a elimina cantitati mici (in general nu mai mult de 1 pana la 2 milimetri) de smalt din dinti, acolo unde este necesar. Cand exista imperfectiuni ale dintilor, se pot remodela si netezi partile laterale.

Odata ce dintii sunt remodelati corespunzator, medicul ii va lustrui. Deoarece remodelarea implica doar smaltul (stratul exterior al dintelui, care nu are nervi), fara a afecta partea vie a dintelui (pulpa dentara), de obicei se poate face fara anestezie. Procedura este rapida si nedureroasa, de obicei finalizata intr-o singura intalnire si rezultatele pot fi vazute imediat.

 

Limitari ale modelarii dintilor

Reconturarea dintilor nu este un substitut pentru fatetele dentare sau coroane dentare. Daca dintii au imperfectiuni substantiale - cum ar fi o suprafata ciobita puternic sau o fractura - remodelarea probabil nu va fi suficienta pentru a corecta problema. 

Dintii inghesuiti, in majoritatea cazurilor, vor avea nevoie de aparate ortodontice. Doar problemele minore pot fi tratate prin modelarea dintilor.

Deoarece trebuie eliminata o anumita cantitate de smalt, adancimea stratului de smalt si pozitia relativa a camerei pulpare dentare sunt factori critici pentru efectuarea unei proceduri de modelare a dintilor. Razele X sunt de obicei necesare pentru a obtine aceste informatii. Daca dintele are un strat relativ subtire de smalt sau daca pulpa dentara este prea aproape de suprafata, este posibil ca remodelarea dintilor sa nu fie posibila.

Desi modelarea smaltului este o procedura relativ simpla, conturarea dintilor efectuata de un dentist specializat in estetica dentara, experimentat, poate oferi o imbunatatire semnificativa a zambetului tau.

Stabileste o intalnire cu echipa Neoclinique pentru a discuta despre optiunile tale pentru obtinerea unei estetici deosebite a zambetului.

Distribuie pe:

Un articol scris de

Georgeana Cogalniceanu
Georgeana Cogalniceanu

Medic Dentist, Specialist Estetica Dentara si DSD, Manager Calitate Radiologie Dentara, Specialist Endodontie, Coordonator Planuri de Tratament, Specialist Ocluzologie

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

CE ESTE PARODONTOZA/PARODONTITA?
CE ESTE PARODONTOZA/PARODONTITA?

Parodontoza este un termen general folosit pentru a descrie starea țesutului gingival care a devenit inflamat și voluminos.

Xerostomia sau sindromul de gura uscata: de ce apare si cum se trateaza
Xerostomia sau sindromul de gura uscata: de ce apare si cum se trateaza

Cu totii ne confruntam deseori cu senzatia neplacuta de gura uscata, din diferite cauze si in diferite momente ale zilei. Deseori, aceasta este temporara, dar exista si situatii in care senzatia persista.

Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista?
Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista?

Da, dintii de lapte se pot caria. De altfel, numarul copiilor care prezinta carii pe dintii de lapte este chiar in crestere.Si ce daca? De ce sa ma stresez si din acest motiv? Pe mine nu m-au dus parintii la dentist pana tarziu. Dar, aparentele insala. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Nu toti suntem la fel, iar cercetarile au aratat ca afectiunile dintilor de lapte si pierderea lor prematura pot duce la probleme ale dentitiei definitive.

Curs de imagistica dentara digitala 31.03.2012 - 08.04.2012 / WorkShop
Curs de imagistica dentara digitala 31.03.2012 - 08.04.2012 / WorkShop

In perioada 31.03.2012 - 08.04.2012, echipa NeoClinique a participat la un ...