Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

Nu este periculoasa.

Albirea dentara nu este periculoasa, daca este efectuata in conditii profesionale, cu materiale performante, de catre personal cu experienta, cu respectarea regulilor de siguranta, precum consultul stomatologic, detartrajul oral si tratarea problemelor de sanatate orala, in prelabil.

 

Nu este dureroasa.

Nu putem vorbi despre durere in stomatologia moderna, decat in cazuri rare, complexe, dar chiar si acolo existand metode de eliminare a durerii.

Principiul dupa care se conduce medicina dentara moderna este eliminarea durerii din cadrul tratamentelor stomatologice.

Substantele de albire performante, de calitate inalta, au un efect de albire puternic, dar sunt delicate cu smaltul, efectul lor fiind potentat de utilizarea laserului stomatologic.

Albirea dentara realizata acasa, pe de alta parte, poate fi periculoasa pentru integritatea dintilor si va poate expune durerilor, in timpul si ulterior albirii.

 

Efectele ei de sensibilizare sunt doar foarte usoare si temporare.

Daca ai auzit de sensibilizarea dentara puternica in urma albirii dentare, este doar un mit vehiculat de catre cei care au efectuat albirea acasa, pe cont propriu, sau in cabinet, dar in conditii necorespunzatoare si nerespectand regulile de siguranta.

 

Albirea dentara este un tratament vechi de 143 de ani.

Asociatia Dentara Americana (ADA) raporteaza ca acidul oxalic a fost utilizat ca agent de albire dentara inca din 1877.

Procedurile de albire dentara profesionala nu au devenit larg utilizate pana in anii 1980, cand a fost descoperit, accidental, efectul de albire dentara al peroxidului. Timp de ani de zile, aceasta substanta fusese utilizata ca gel oral antiseptic pentru tratarea gingiilor. Medicii au cautat metode prin care sa fie mentinut pe gingii mai mult timp. In scurt timp, a devenit evident efectul acestuia de albire a suprafetelor dentare tratate.  A urmat elaborarea de produse de albire dentara bazate pe aceasta substanta.

In 1918 a inceput sa fie utilizata lumina de puternica intensitate pentru a accentua si accelera procesul de albire dentara.

In anii ’90 produsele de albire erau deja disponibile pentru achizitionarea si utilizarea individuala, acasa.

In prezent, albirea dentara profesionala se efectueaza in conditii foarte performante, cu utilizarea echipamentelor medicale avansate, precum laserul.

 

Ce tipuri de albire dentara exista?

Albirea dentara poate fi efectuata profesional si acasa.

Albirea profesionala, in clinica, poate fi realizata cu laser sau cu lampi UV.

Albirea dentara profesionala, realizata in clinica, conduce spre rezultate performante, de albire a dintilor cu pana la 8 nuante, in timp foarte scurt.

Albirea dentara efectuata acasa, cu produse achizitionate individual, fara consultarea medicului in prealabil, este de-a dreptul periculoasa.

Albirea la domiciliu, realizata in mod corect, este una coordonata de un medic, realizata cu ajutorul gutierelor de albire. Va dura mai mult timp, va implica o vizita prealabila la medic, pentru amprentarea arcadelor dentare si rrealizarea gutierelor personificate. Albirea, in acest caz, este una mai subtila, gutierele necesitand purtare timp de cateva ore pe zi, timp de mai multe zile consecutive.

Medicul tau stomatolog va sti sa te indrume spre varianta cea mai potrivita pentru tine.

 

Ce este albirea dentara profesionala?

Albirea dentara profesionala este preferata albirii acasa, din toate punctele de vedere: siguranta, efecte adverse, aspect estetic final, durata, comoditate.

Implica luarea tuturor masurilor de siguranta, precum un consult stomatologic prealabil, folosirea unui gel de albire de calitate, utilizat cu succes de medicul tau, in multe alte cazuri, dar si a unor echipamente medicale performante, pentru obtinerea unei albiri rapide si sigure, fara efecte adverse.

 

Tratamentele naturiste incercate acasa pot dauna grav dintilor, efectul de albire fiind, in cele mai multe cazuri, inexistent.

Mituri precum albirea dentara cu capsuni si bicarbonat de sodiu sunt des intalnite pe internet, dar si in sfaturile prietenilor.

Adevarul este ca aceste remedii naturiste, in cel mai bun caz, nu au niciun efect, iar in cel mai rau caz, dauneaza dintilor.

Este bine sa consultam medicul inaintea oricarei manevre menite sa ne afecteze dintii, sanatatea orala fiind foarte delicata, dar si importanta.

 

Cum se realizeaza albirea dentara la Neoclinique?

In cadrul clinicii dentare Neoclinique, modernitatea si performanta merg mana in mana.

Utilizam substante de calitate inalta, produse de companii cu renume in domeniu si utilizate de medicii nostri cu succes. 

Laserul performant SIROLaser Blue Sirona asigura o albire rapida si foarte sigura, eliminand efectele adverse de sensibilizare dentara.

Utilizam deasemenea sistemul de albire Philips Zoom White Speed, care albeste dintii cu pana la 8 nuante, in 45 de minute.

Siguranta, sanatatea dintilor tai si aspectul zambetului tau sunt preocuparile noastre principale, aici, la Neoclinique.

Procedurile noastre sunt avansate, complexe, studiate si realizate cu maxim de profesionalism. 

Programeaza-te pentru albire dentara si vom avea grija ca zambetul tau sa fie alb si stralucitor!

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Încleștarea maxilarului
Încleștarea maxilarului

Încleștarea maxilarului este o afecțiune caracterizată prin strângerea (scrâșnirea) dinților sau strângerea maxilarului într-o mișcare bruscă, ascuțită, repetitivă.

Intrebari frecvente despre estetica dentara si ce sunt fatetete dentare SKYN Concept
Intrebari frecvente despre estetica dentara si ce sunt fatetete dentare SKYN Concept

Consultatia de estetica dentara este un proces rapid si placut format din c...

Punte Dentară sau Implant Dentar: Alegerea Între Refacerea Danturii
Punte Dentară sau Implant Dentar: Alegerea Între Refacerea Danturii

Indiferent de alegerea pe care o faci, atât puntea dentară, cât și implantul dentar au potențialul de a-ți restabili zâmbetul și încrederea în tine, contribuind la o viață mai sănătoasă și mai fericită.

STOP cariei dentare
STOP cariei dentare

STOP cariei dentare!CELE MAI BUNE INVESTIȚII PE CARE LE POȚI FACE PENT...