6 Mituri privind albirea dentara

6 Mituri privind albirea dentara

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

Ca orice tratament de estetica dentara, este foarte controversat, creandu-se numeroase mituri in jurul sau. Iti vom prezenta in continuare principalele preconceptii si adevarul din spatele lor.

 

Efectul dureaza foarte putin.

De fapt, efectul variaza foarte mult de la o persoana la alta, in functie de tipul de smalt, de obiceiurile acestuia alimentare, de vicii si de strictetea efectuarii igienei orale.

Cel mai scurt efect poate fi de 6 luni, in cazul persoanelor care fumeaza sau nu mentin o igiena orala buna.

Bineinteles, o persoana care isi igienizeaza dintii de 2 ori pe zi, in mod corect, utilizand ata dentara si apa de gura, va beneficia de efectele mai indelungate ale albirii dentare. Resturile de alimente neindepartate de pe suprafata smaltului dintilor nu doar conduc la carierea dintilor si la boli ale gingiei, dar ingalbenesc si dintii.

Detartrajul oral regulat indeparteaza petele de suprafata, usoare, de pe dinti, precum si tartrul, care da aspectul ingalbenit dintilor.

Dintii corect ingrijiti pot ramane albi pana la 3 ani, dupa o albire dentara profesionala.

 

Nu mai ai voie sa bei cafea sau vin rosu.

Alimentatia conteaza, dar numai daca nu respecti regula spalatului pe dinti dupa consumul de alimente ce pot pata dintii. Nu este neaparat nevoie de spalarea dintilor, ci macar de clatirea gurii cu apa, pentru a indeparta de pe dinti alimentele ce au potentialul de a pata dintii.

 

Rezultatul albirii este de un alb mult prea strident, nenatural, ce da un aspect de dinti falsi

Daca alegi sa iti albesti dintii acasa, risti sa ai aceasta problema.

Dar albirea dentara profesionala, realizata in clinicile stomatologice, nu implica niciun risc.

Nuanta exacta care se doreste a fi obtinuta se va stabili dinaintea inceperii procedurii, prin consultarea paletei de nuante de alb, in context, in comparatie cu tenul si fizionomia ta.

Medicul te va sfatui, iar tu vei fi cel care va decide nuanta precisa.

In clinica, nimic nu este lasat la intamplare, asa ca singura ta precupare va fi sa te pregatesti pentru a zambi foarte des, odata ce procedura va fi incheiata.

 

Oricine isi poate albi dintii

Dupa cum spuneam, pentru ca in cadrul unei clinici de stomatologie, albirea dentara este realizata doar in conditii de maxima siguranta pentru tine, trebuie sa stii ca nu oricine poate beneficia de acest tratament.

Doar dintii sanatosi pot fi albiti in siguranta. Consultul stomatologic prealabil este obligatoriu, pentru evitarea efectelor negative. Patrunderea substantelor de albire prin cavitatile produse de carii poate avea efecte puternice asupra integritatii dintilor. De asemenea, prezenta gingivitei, parodontozei, a dintilor foarte sensibili, exclud posibilitatea efectuarii albirii dentare in siguranta.

Ca orice tratament de estetica dentara, se efectueaza doar daca dintii sunt sanatosi.

O alta problema ar fi prezenta dintilor artificiali in zone vizibile. Acestia nu se vor albi, diferenta dintre cei naturali si cei artificiali fiind clar vizibila dupa albirea dentara.

 

Daca ai dintii foarte ingalbeniti, nicio albire dentara nu va avea efect

In acest caz, este cel mai indicat sa apelezi la albirea dentara profesionala, in clinici specializate, fiind singura metoda prin care iti poti albi cu adevarat dintii.

Albirea profesionala utilizeaza substante de albire mai puternice, efectul lor fiind mult accentuat prin echipamente profesionale de albire, precum lampi si lasere.

 

Albirea dentara sensibilizeaza puternic dintii, pentru mult timp

Daca ai dintii mai sensibili, este posibil ca dupa albire, dintii tai sa fie mai sensibili, dar medicul iti va prescrie un tratament in acest scop. Oricum, acest efect va fi resimtit doar temporar, in cateva zile estompandu-se complet.

In urma albirii laser, in mod normal nu este resimtitia nicio sensibilizare dentara, dar exista si exceptii.

 

In urma albirii dentare, smaltul dintilor tai va fi slabit

Smaltul dintilor tai este in siguranta in cazul albirii dentare profesionale, realizate corect, intr-o clinica de incredere, cu materiale de calitate si echipamente performante.

 

Siguranta si aspectul dintilor tai depinde in mare masura de alegerile pe care le faci.

Igiena orala corespunzatoare, evitarea fumatului, realizarea consulturilor stomatologice regulate, a detartrajului oral, alegerea unei clinici de incredere, fiecare alegere buna a ta va fi o treapta urcata spre obtinerea zambetului tau alb, stralucitor si sanatos!

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Alimentatia copiilor pentru dinti sanatosi
Alimentatia copiilor pentru dinti sanatosi

Nimic nu este mai important pentru parinti decat sanatatea copiilor.Cu to...

Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar
Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar

La Neoclinique se poate trata prin endodontie la microscop o infectie care a...

Mit și realitate privind îngrijirea orală a copiilor
Mit și realitate privind îngrijirea orală a copiilor

Unul dintre cele mai mari mituri despre îngrijirea dentară a unui copil este acela că dinții de lapte nu necesită o atenție specială. Pentru majoritatea copiilor, dinții de lapte încep să cadă în jurul vârstei de șase ani. Deci, care este marea afacere? De ce să te deranjezi să ai grijă de sănătatea dentară a unui copil până când dinții permanenți încep să crească? Ei bine, a crede în mituri de acest tip poate compromite sănătatea orală a copilului tău. Iată cinci mituri cu care medicii stomatologi se luptă constant:

Ce trebuie sa stii despre abraziunea dentara?
Ce trebuie sa stii despre abraziunea dentara?

Abraziunea dentara este una dintre cele mai frecvente leziuni dentare pe care le diagnosticam in clinica. Din pacate, deseori problema trece neobservata de pacienti, fiind total ignorata. Astfel, persoanele care sufera de abraziune dentara ajung la medic abia atunci cand intervin dureri sau cand au o alta urgenta stomatologica, iar dintii au fost deja afectati puternic de abraziune.

Totul despre erupția dentară la bebeluși
Totul despre erupția dentară la bebeluși

Cu toții știm când bebelușul din familie trece prin primele erupții dentare.

Consultația și planul de tratament la stomatolog în 2021
Consultația și planul de tratament la stomatolog în 2021

Evolutia este o etapa fireasca ce si-a pus amprenta asupra celor mai impo...