Aditie de os dentar

Aditie de os dentar

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

La Neoclinique pacientii beneficiaza de un cabinet de chirurgie OMF in care lucreaza Dl. Asistent Universitar Dr. chirurg Mircea Gheorghita.

Ce reprezinta adaugarea de os pentru dantura?

 

In urma extractiei unui dinte, suportul acestuia adica alveola osoasa se deterioreaza treptat, iar osul se micsoreaza in volum cu pana la 30% in primii 3 ani de la extractia dentara. Ulterior aceasta micsorare a tesutului osos este mai lenta la nivelul unei scaderi de 1% pe an. Pentru a compensa aceasta deteriorare chirurgia dentara moderna permite aditia de os, atat artificial cat si natural cu material provenind de la pacient.

Fara o aditie de os gingia este mai coborata decat baza dintilor inconjuratori si daca s-ar monta o coroana dentar pe implant ar trebui sa fie cu 2-3 milimetri mai lunga decat restul dintilor, ar arata inestetic fara inaltarea suportului osos.

Aditia de os reprezinta o operatie care dureaza maxim 2 ore per dinte, pentru reconstructia suportului alveolar si plasarea de os artificial sau naural, plus o sutura pentru a izola noul material osos de mediul extern.

Daca pacientii sunt mai in varsta, de exemplu peste 35 de ani, operatia pentru aditie de os dentar devine o necesitate daca se doreste un implant dentar, chiar daca s-a facut recent extractia dentara, fiindca in mod natural tesutul osos de sustinere s-a micsorat din cauze biologice datorita varstei.

Procedura de aditie de os dentar si implanturile dentare

Scaderea osului care ar trebui sa sustina un implant are loc atat pe verticala cat si pe orizontala, facand dificila plasarea unui implant dentar in conditii de stabilitate, care sa asigure estetic si functional rolul unui dinte nou.

Inainte sa fie plasat un implant de os dupa aditia de os trebuie sa treaca 3 pana la 6 luni, timp in care osul adaugat se va integra biologic in osul natural formand o suprafata solida, propice pentru sustinerea implantului de titan.

Se poate adauga os pentru implanturi in mai multe situatii: dupa extractii, in timpul unei interventii de sinus lifting adica prin cavitatea sinuzala direct la baza maxilarului superior, sau prin grefe de os.

Boala pardontontala si aditia de os

In foarte multe cazuri, din cauza igienei dentare precare si a evitarii detartrajului bianual, exista pacienti care sufera de o etapa incipienta sau mai avansata a bolii parodontale.

In aceste cazuri placa bacteriana si tartrul care au ajuns la baza danturii erodeaza in mod activ tesutul osos si cel mai probabil medicul chirurg va recomanda aditie de os dentar daca se constata parodontoza pentru a permite inserarea unui implant. In special pe maxilarul superior poate avansa mult parodontoza, fiind necesar si un sinus lifting ca sa inseram un implant dentar pe locul unei masele.

Uneori eroziunea osoasa este prea avansata din cauza parodontozei si in acest caz nu mai ajuta nici aditia de os, fiind nevoie de alte tipuri de lucrari chirurgicale pentru a reface dantura.

Ce inseamna o grefa de os (bone grafting) ?

 

Osul folosit pentru grefa osoasa este 100% biocompatibil si nu va fi respins de organism fiindca este recoltat de la pacient dintr-o zona a maxilarului sau este os de origine animala.

Exista procedura numita regenerare osoasa ghidata, care inseamna utilizarea de membrane de colagen pentru a proteja grefa de os.

Vindecarea zonei de unde se extrage os are loc intr-un timp scurt, in cateva zile. Daca se face si un sinus lifting perioada de vindecare este de 4-10 luni pana cand osul transplantat sa permita inserarea unui implant in zona maxilarului superior.

Implantul tip zygoma este o alternativa rapida de implantare pentru pacientii care doresc sa evite atat sinus lifting-ul cat si grefarea osoasa, care sunt proceduri care necesita un timp mai mare de vindecare.

Cum se determina cel mai bine necesarul de os de adaugat?

Pacientii vor face o analiza numita tomografie computerizata, prin care medicul chirurg poate vizualiza in 3D structura osoasa a maxilarului si poate masura cu exactitate latimea si inaltimea osului in orice punct. Astfel se poate evalua si cantitatea necesara in timpul aditiei de os dentar cat si forma in care trebuie reconstruit osul.

Cat costa operatia de aditie de os dentar?

Tot in aceasta sectiune se gasesc preturile pentru sinus lifting extern si intern.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Cum stii daca esti un candidat pentru remodelarea cosmetica a zambetului?
Cum stii daca esti un candidat pentru remodelarea cosmetica a zambetului?

Forma si designul dintilor fiecarui pacient ar trebui sa fie adaptate indiv...

Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?
Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?

Dintii de lapte sunt dintii copilariei, dinti temporari, ce vor fi inlocuiti la momentul potrivit cu dintii definitivi. Dintii de lapte se numesc astfel datorita culorii albe stralucitoare, semanand cu niste perlute mici, perfecte. Acestia au o structura a smaltului mai moale si o ancorare mai putin rezistenta decat a celor definitivi, corespunzand necesitatilor nutritive ale copilului. Este bine de stiut ca si dintii de lapte au nervi, nu doar dintii definitivi, asadar afectiunile dintilor de lapte pot da dureri dentare profunde.

Estetică dentară: Proceduri, beneficii și cum îți poate transforma zâmbetul
Estetică dentară: Proceduri, beneficii și cum îți poate transforma zâmbetul

Descoperă ce este estetica dentară, ce proceduri îți pot îmbunătăți zâmbetul și cum să alegi cea mai bună clinică în București. Află totul despre fațete, albire dentară, remodelare gingivală și Digital Smile Design!

Nou versus Vechi. Radiografiile dentare digitale - mai putine radiatii decat un zbor Bucuresti-Paris
Nou versus Vechi. Radiografiile dentare digitale - mai putine radiatii decat un zbor Bucuresti-Paris

 Radiologia dentara a trecut de la filmul conventional la radiografi...

Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista?
Dinti de lapte cariati. Ce solutii exista?

Da, dintii de lapte se pot caria. De altfel, numarul copiilor care prezinta carii pe dintii de lapte este chiar in crestere.Si ce daca? De ce sa ma stresez si din acest motiv? Pe mine nu m-au dus parintii la dentist pana tarziu. Dar, aparentele insala. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Nu toti suntem la fel, iar cercetarile au aratat ca afectiunile dintilor de lapte si pierderea lor prematura pot duce la probleme ale dentitiei definitive.

PACIENTUL DIGITAL
PACIENTUL DIGITAL

Stomatologia digitală oferă în prezent o precizie de neegalat şi c...