Aparat dentar pentru copii

Aparat dentar pentru copii

Ce poate fi mai frumos decat zambetul senin al unui copil ?

La Neoclinique, zambetul copilului tau este pe maini bune, prin intermediul specialistilor nostri in ortodontie. Decizia privind montarea unui aparat dentar la copii apartine medicului ortodont, specializat deci in acea ramura a stomatologiei, numita ortodontie.

Problemele de ortodontie se pot rezolva mult mai usor in perioada copilariei si adolescentei, in perioada de crestere.

Ortodontia se ocupa cu indreptarea si corectarea pozitiei dintilor.

Este important sa aduceti copilul la un consult ordodontic, cat mai devreme, pentru a descoperi din timp eventualele probleme si a preveni agravarea lor. Cele mai recente studii arata ca aproape 70% dintre copii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de tratament ortodontic.

Dintii strambi, distantati, inghesuiti reprezinta una dintre principalele probleme estetica dentara, probleme ce duc, cel mai adesea, la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa, la aparitia cariilor si la greseli de pronuntie. O masticatie deficitara poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv, cariile netratate isi pun amprenta negativ asupra intregului organism si pot duce la pierderea dintilor, iar erorile de pronuntie afecteaza copilul in cadrul scolii si in societate in general.

Tratamentul ortodontic, prin aparat dentar la copii, se incepe in jurul varstei de sapte ani.

Medicul ortodont este pregatit sa observe probleme ascunse de crestere a maxilarelor si dintilor in eruptie, inca din momentul in care dintii de lapte sunt inca prezenti. Un tratament ortodontic efectuat mai devreme previne masuri mult mai drastice care trebuie luate mai tarziu.

Aparatul dentar pentru copii poate fi de doua tipuri: mobil sau fix.

Aparatul dentar fix este format din bracketi  si arcuri ce unesc bracketii intre ei.

Copiilor cu varsta intre 6 și 11 ani le este recomandat sa poarte aparat dentar mobil, deoarece acesta permite dezvoltarea naturala a maxilarului si mandibulei. Rolul lui este de a dezvolta dentintia in mod armonios, iar recomandarea este ca aparatul sa fie purtat in perioada in care copilul are atat dinti de lapte, cat si dinti definitivi. 

Aparatele dentare cel mai des utilizate pentru copii sunt aparatele dentare mobile, trainer si placute multicolore. Acestea sunt recomandate copiilor, cu indicatia de a fi purtate in permanenta atat ziua cat si noaptea, mai putin in perioada meselor si atunci cand are loc igienizarea dintilor. Se folosesc pentru o perioada relativ scurta, ca parte dintr-un plan de tratament mai amplu.

Aparatul trainer are forma unei gutiere, create special cu scopul de a influenta dezvoltarea corecta a maxilarului si de a elimina obiceiurile vicioase, care pot determina malpozitii dentare, anomalii maxilare sau afectiuni generale de sanatate. Purtarea unui aparat dentar fix, cu bracketi, in lipsa unui tratament timpuriu cu trainer dentar, va rezolva doar o parte din problemele functionale si estetice ale zambetului.

Dupa varsta de 12 ani, copii pot purta si aparate dentare fixe. Avantajul acestui tip de aparat dentar este că are capacitatea de a alinia dinții perfect, brackeții fiind aproape invizibili si avand culori și forme diferite, in functie de preferinta pacientului (inima, stea, floare etc.). Aparatele fixe cu elastice colorate sunt chiar considerate la moda de catre adolescentii din zilele noastre.

Succesul tratamentului ortodontic cu aparat dentar la copii se sprijina pe capacitatea parintilor de a-si convinge si motiva copii in sensul purtarii corecte a acestuia.

La Neoclinique tratam copii cu drag si multa blandete, cu cele mai bune materiale si cea mai noua aparatura. Facem totul pentru pentru ca micii nostri pacienti sa plece de la noi fericiti si sanatosi.

Un copil sanatos are un zambet frumos !

 

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?
Ce trebuie sa stii despre dintii de lapte ai copilului tau?

Dintii de lapte sunt dintii copilariei, dinti temporari, ce vor fi inlocuiti la momentul potrivit cu dintii definitivi. Dintii de lapte se numesc astfel datorita culorii albe stralucitoare, semanand cu niste perlute mici, perfecte. Acestia au o structura a smaltului mai moale si o ancorare mai putin rezistenta decat a celor definitivi, corespunzand necesitatilor nutritive ale copilului. Este bine de stiut ca si dintii de lapte au nervi, nu doar dintii definitivi, asadar afectiunile dintilor de lapte pot da dureri dentare profunde.

Avantajele principale ale protezei cu surub
Avantajele principale ale protezei cu surub

Avantajele principale ale protezei cu surub Pentru a atasa o prote...

Fisa Dentara si Prima Vizita
Fisa Dentara si Prima Vizita

 Fisa Dentara si Prima VizitaDaca ati decis sa deveniti pacient N...

Interviu - Bajenaru Alina, Specialist Igienist
Interviu - Bajenaru Alina, Specialist Igienist

Specialitatea mea este necesară fiecărei persoane în parte. Grija față de organismul, corpul și sinele nostru este elementară, așadar și cea legată de dinții noștri.

Cele patru categorii de dinti si functiile lor
Cele patru categorii de dinti si functiile lor

 ------------------------------------In mod obisnuit, oamenii au ...

Cursuri Neoclinique Pro Courses in 2015!
Cursuri Neoclinique Pro Courses in 2015!

DSD FUNCTIONAL, ABORDARE ORTO-RESTAURATIVAIn 2015 am avut un super curs i...

Avantajele NeoClinique!
Avantajele NeoClinique!

Avantajele NeoClinique! De ce sa alegeti NeoClinique?Neoclinique e...