STOP cariei dentare

STOP cariei dentare

STOP cariei dentare!

CELE MAI BUNE INVESTIȚII PE CARE LE POȚI FACE PENTRU DINȚII TĂI, ÎNAINTE SĂ APARĂ PROBLEMELE

  • Iți sângerează gingiile?

Dacă răspunsul este afirmativ, este timpul să mergi la un control stomatologic pentru că acestea nu se vindecă odată cu trecerea timpului (au tendința să se agraveze).

Tartrul, placa bacteriană, acizii, anumite alimente si igiena dentara incorect facuta, determină inflamații ale țesutului gingival ce îți pot afecta dinții și osul din jurul acestora.

Din fericire, există mai multe metode prin care putem trata afecțiuniile gingivale:

- Detartrajul este o procedură medicala simplă care ajută la îndepărtarea tartrului situat deasupra și sub gingie.

Acesta poate fi realizat manual, cu instrumente ultrasonice sau o combinție între acestea două.

- Consecutiv detartrajului se recomandă utilizarea airflow-ului.

Acesta acționează prin pulverizarea cu presiune a unui jet care amestecă aerul, apa și particulele de bicarbonat de sodiu.

Avantajul major al airflow-ului constă în posibilitatea pătrunderii jetului în spațiile interdentare, astfel încât, elimina în totalitate placa bacteriană, resturile alimentare și petele dentare (petele de vin roșu, de cafea, de tutun) de pe toate suprafețele dintelui.

Periajul dentar in cabinet, este o procedura realizata de catre stomatolog sau igienist dentar in cabinetul stomatologic cu o pasta abraziva si completeaza igienizarea profunda a smaltului dintilor acolo unde este necesar.

Cele mai bune investiții pe care le poți face pentru dinții tăi înainte să apară problemele dentare constau în prezentarea la controlul periodic (la 6 luni) și realizarea igenizării profesionale (detartraj, airflow, periaj, fluorizare) la indicațiile medicului dumneavoastră.

  • Importanta igienei personale de acasă!

Periajul dentar de acasa este cel mai important aspect in igiena dentara in general, si este evident utilizat pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare de pe suprafețele accesibile ale dintelui, dar pentru curățarea eficientă a spațiilor mai greu accesibile este important să folosiți mijloacele auxiliare de igienizare cum ar fi: ață dentară, periuțe interdentare, duș bucal, apă de gură, periuta de curatat limba.

Periajul corect realizat este eficient atat cu periuta de dinti clasica cat si cu cea electrica, cu conditia ca periajul sa fie realizat corect. Indicatiile le puteti primi atat de la medicul stomatolog sau igienistul dentar cat si din tutoriale de igiena dentara la care aveti acces pe internet.

Tipul de ață dentară are o importanță redusă atâta timp cât utilizați corect tehnica de igienizare cu aceasta.

La început este posibil să vi se pară un proces complicat care durează mult, dar cu răbdare și exercițiu acesta va deveni o rutină simplă. La urmatoarea vizita la stomatolog, solicitati medicului dumneavoastra ajutorul in acest sens.

Este bine să vă spălați pe mâini înainte să folosiți ața dentară.

  • În primele zile după folosirea aței dentare este posibil să apară mici urme de sângerare sau inflamații ale gingiei care vor dispărea în scurt timp.
  • Pentru a economisi timp si a va asigura ca ati curatat peste tot, este bine să stabiliți o ordine în care să curățați toți dinții prezenți pe arcadă (de la dreapta spre stânga sau invers).
  • După ce ați terminat de curățat toți dinții trebuie să clătiți energic gura cu apă normală sau cu apă de gură pentru a elimina complet placa bacteriană și resturile alimentare.

Periuțele interdentare sunt indicate atunci când spațiul dintre dinți permite introducerea acesteia fără a răni gingia. Este bine ca dimensiunea fiecărui spațiu interdentar să fie determinată de medicul stomatolog pentru alegerea periuței interdentare potrivite. O periuță prea mică nu curăță eficient iar o periuță prea mare poate traumatiza gingia.

  1. Periuțele interdentare se introduc în spațiul interdentar dinspre exterior spre interior după care se îndepărtează și se trece la următorul spațiu interdentar. Se procedează astfel la toate spațiile interdentare prezente.
  2. După ce ați terminat de curățat trebuie să clătiți energic gura cu apă normală sau cu apă de gură pentru a elimina complet placa bacteriană și resturile alimentare

Nu vă speriați dacă în primele zile după utilizare apar mici urme de sângerare sau inflamații ale gingiei. Acestea vor dispărea în scurt timp.

Folosirea aţei dentare sau a periuțelor interdentare în completarea periajului este potrivită, dar dacă vreţi într-adevăr ca igiena să fie şi mai riguroasă, ar trebui să luaţi în considerare folosirea unui duş bucal. Indicațiile și modul de utilizare al dușului bucal le găsiți aici: http://www.neoclinique.ro/cabinet-stomatologic/120/Utilitatea-duului-bucal-pentru-igiena-oro-dentar/

În ceea ce privește apa de gură este important să știți că aceasta este o soluție care conține substanțe capabile să distrugă bacteriile din cavitatea orală. Există mai multe tipuri de ape de gură a căror compoziție este concepută special pentru a se putea adapta diferitelor categorii de pacienți. De aceea este bine să întrebați medicul dentist înainte să cumpărați o anumită apă de gură.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=f7CjeRxpCiU

 

Link-uri:

http://www.neoclinique.ro/serviciu/48/igienizare-si-profilaxie-detartraj-cu-ultrasunete-si-air-flow/

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 1
Welcome package 1

Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Radiografie panoramică digitală

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Curs endo' rotativ si obturare BeeFill 17/18 Februarie 2012
Curs endo' rotativ si obturare BeeFill 17/18 Februarie 2012

Tratament Endodontic Complet intr-o singura sedinta. Dr. Dehelean Ciprian d...

Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza
Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza

O problema des intalnita a cavitatii bucale o reprezinta aftele bucale, mici formatiuni dureroase, care pot cauza un nivel foarte ridicat de disconfort. Afla cate tipuri de afte exista, care sunt cauzele aparitiei acestora, dar si la ce metode de tratament poti apela pentru a le ameliora.

Totul despre erupția dentară la bebeluși
Totul despre erupția dentară la bebeluși

Cu toții știm când bebelușul din familie trece prin primele erupții dentare.

Tartru subgingival
Tartru subgingival

Tartrul se formează atunci când bacteriile care apar în mod natural în gură se amestecă cu resturile de alimente și formează o peliculă lipicioasă (placă bacteriană).