Extractia dintilor de lapte

Extractia dintilor de lapte

Dintii de lapte au pus intotdeauna parintilor numeroase probleme, tinand cont de regimul lor deosebit de cel al dintilor definitivi.

Parintii nu stiu intotdeauna exact ce atentie sa acorde dentitiei temporare si nici daca sa trateze urgent problemele de sanatate orala la copilasi.

Si pentru ca bebelusii nu vin cu manual de utilizare, parintii invata din mers cum sa aiba grija cat mai bine de copii lor.

Iata in continuare cateva informatii pretioase privind extractia dintilor de lapte.

 

Cand se extrag dintii de lapte

Dintii de lapte au un rol foarte important, iar integritatea lor si mentinerea lor pe aracada pana in momentul inlocuirii firesti cu dintii definitivi este dezideratul oricarui medic pedodont.

Extractia prematura a unui dinte de lapte poate dezechilibra intreaga dentitie temporara, dar nu numai. Efectele se extind si asupra dezvoltarii armonioase a dentitiei permanente.

In consecinta, dintii de lapte se extrag doar in conditii limita, ca si in cazul extractiei dintilor definitivi.

Cazurile in care extractia este necesara sunt urmatoarele:

  • Dinte fracturat in urma unui accident;
  • Dinte foarte afectat, care nu mai poate fi salvat si intretine infectii;
  • Dinte care intarzie sa cada, pentru a face loc dintelui definitiv, care este astfel impiedicat sa erupa. Doar in cazul in care adacina dintelui permanent este aproape complet formata, iar radacina tintelui temporar nu a inceput sa se resoarba. Dupa extractia efectuata in aceasta situatie, se monteaza un mentinator de spatiu, pentru a impiedica migrarea dintilor antagonisti, pentru mentinerea tuturor dintilor pe pozitiile normale si pastrarea spatiului necesar eruptiei dintelui permanent;
  • Dinti supranumerari;

 

Cum se realizeaza extractia dintilor de lapte

Procedura de extractie a dintelui de lapte este una asemanatoare cu cea a extractiei dintilor adultilor, doar ca este realizata cu mai multa grija si cu evitarea durerii, la care cei mici sunt atat de sensibili.

Se face obligatoriu cu anestezie, iar copilul nu simte nimic. Ulterior, se vor prescrie antialgice, cu rorul de a inlatura orice disconfort sau durere a copilului.

Prin grija medicului specialist, copilul se va simti relaxat si nu va ramane cu traume ulterior sau cu fobie de stomatolog.

Dintii de lapte sunt oricum mai usor de extras, nu va fi cazul dificultatilor aparute in cazul dintilor definitivi.

Cu toate acestea, extractia dintelui temporar este un act de finete, ce este bine sa fie efectuat de catre medicul pedodont.

Specialistul pedodont va sti exact cum aprocedeze in timpul extractiei, astfel incat sa nu afecteze viitorul dinte permanent ce va erupe in curand.

 

Ingrijirea dintilor de lapte

Dintii de lapte joaca un rol decisiv in dezvoltarea corecta a maxilarelor, in nuritia norecta si in frumusetea zambetului viitorului adult.

Problemele acestora influenteaza direct copilul in prezent, dar si viitorul sau.

Acestia trebuie pastrati pe arcade cat mai mult timp, ideal pana atunci cand acestia cad singuri, in momentul schimbarii dintilor.

Alegeti una dintre clinicile dentare Neoclinique, iar medicii nostri specialisti in pedodontie vor ajuta copilul tau sa aiba o experienta moderna si o viziune pozitiva asupra stomatologiei.

Prima impresie conteaza, chiar si pentru copii, iar alegerea unei clinici moderne, a unui medic specialist in tratarea copiilor si care utilizeaza aparatura moderna, face diferenta.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Implant dentar Straumann
Implant dentar Straumann

Implant dentar Straumann - descriere si pretNeoclinique lucreaza cu impla...

Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara
Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara

Durerea este definita ca un stimul neplacut, care este perceput de catre minte. Perceptia durerii incepe la un proces de conductivitate electro-chimica din zona dureroasa catre creier. Reactia la durere implica un mecanism complex, care difera in functie de varsta, sex, oboseala, stare emotionala si experiente trecute.

Aditie de os dentar
Aditie de os dentar

La Neoclinique pacientii beneficiaza de un cabinet de chirurgie OMF in care...

Oare chiar poate fi înlocuită?
Oare chiar poate fi înlocuită?

O igienă orală corectă și minuțioasă ne protejează de posibilele afecțiuni dentare pe care le-am putea dezvolta dacă aceasta ar lipsi cu desăvârșie.

Avantajele principale ale protezei cu surub
Avantajele principale ale protezei cu surub

Avantajele principale ale protezei cu surub Pentru a atasa o prote...

Boala parodontala denumita si parodontoza
Boala parodontala denumita si parodontoza

Aflati din acest articol tot ce doreati sa stiti despre parodontita si info...

Ingrijirea si curatarea protezei dentare: sfaturi pentru cei care o folosesc
Ingrijirea si curatarea protezei dentare: sfaturi pentru cei care o folosesc

Toate suprafetele cavitatii bucale, dintii naturali, aparatele ortodontice si protezele dentare, au tendinta de a fi acoperite cu placa - un film transparent, lipicios, format din bacterii si particule alimentare. Atunci cand ingrijirea orala nu este efectuata in mod regulat, placa incepe sa se intareasca, ceea ce face dificila indepartarea ei. Acest fapt poate duce la afectarea gingiilor.