Fatete dentare- avantaje si dezavantaje

Fatete dentare- avantaje si dezavantaje

Contactează-ne la numărul +4 0371 000 111 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

Una dintre cele mai versatile metode de estetică dentară sunt fațetele dentare.

Acestea sunt foițe subțiri de ceramică, similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora sau de a proteja suprafețele deteriorate, după îndepărtarea cauzei și tratamentul deteriorării.

Reprezintă o soluție de succes în situațiile în care dintele original prezintă mici imperfecțiuni de formă sau culoare, dar și în cazul în care există dinți fracturați, goluri între dinți sau dacă poziția incorectă a dintelui provoacă probleme legate de mușcătură.

Fațetele dentare au ca efect schimbarea fizionomiei, îmbunătățirea stării de spirit, a încrederii și a percepției celorlalți din jur.

Apelarea la acest tratament de estetica dentară este o decizie importantă, așadar este esențial să cunoașteți avantajele și dezavantajele fațetelor dentare.

 

Avantaje

  • Fațetele pot schimba puternic culoarea, forma, lungimea și mărimea dinților.
  • Sunt folosite ca alternativă a albirii dentare, avantajul lor este acela că nu se colorează, cum se întâmplă în cazul dinților naturali și obturațiilor, nemaifiind necesară repetarea procedurii de albire.
  • Reprezintă și o alternativă a coroanelor artificiale, căci fațetele au o grosime mai mică, protejând astfel gingia, și necesită o șlefuire superficială, fără scoaterea nervului, așa cum se întâmplă în cazul coroanelor dentare.
  • Sunt foarte rezistente, durata acestora de viață este cuprinsă între 7 și 15 ani.
  • Fațetele de porțelan pot transforma zâmbetul foarte repede. În general,  pentru fațetele din ceramică sunt necesare 2 vizite la medicul dentist (la maxim o săptămână distanță), cele din compozit putând fi aplicate într-o singură vizită.
  • Nu sunt diferite ca și aspect față de dinții naturali, asta înseamnă că putem folosi fațetele dentare și în cazul în care avem de acoperit suprafața unui singur dinte.
  • Fațetele dentare rezistă la pete – suprafața fațetelor dentare nu se poate păta. Aceasta este acoperită cu un strat lichid de ceramică prelucrată la peste 1000 de grade.
  • Nu necesită, ulterior, întreținere deosebită.
  • Reprezintă cea mai puțin invazivă procedură dentară din ultimul deceniu, putând fi realizată prin două metode: - cu șlefuirea dinților sau fără șlefuirea dinților.
  • Neoclinique vă pune la dispoziție sistemul Digital Smile Design (zâmbet digital demonstrativ), care ne ajută să vă remodelăm digital zâmbetul și să vă arătam concret cum veți arăta la finalul tratamentului propus de către medicul dumneavoastră. Situația inițiala și cea demonstrativă este surprinzătoare.
  • Metodă foarte versatilă de înfrumusețare, poate fi folosită atât în scop strict estetic, cât și pentru remedierea unor probleme:

– dinții decolorați – pătare în interiorul dinților datorată lucrărilor pe canale, tetraciclinei sau alte medicamente; pătare exterioară datorată dietei sau fumatului, sau alte cauze precum fluorizarea excesivă, sau sensibilizarea prin metode improprii de albire a dinților;

– dinți sparți, fisurați sau rupți;

– dinții aliniați greșit, inegali sau cu forme diferite;

– dinții mici;

– dinți cu malformații congenitale sau cu afecțiuni de structură;

– dinți cu plombe mari și inestetice;

– dinții cu pauze între ei;

– înaintarea în vârstă care aduce odată cu ea, creșterea cantității de dentină și îngălbenirea dinților;

 

  • Gingiile tolerează foarte bine porțelanul, deci nu există efecte adverse de care să vă temeți.
  • Fațetele dentare oferă o unitate dentară, dinții având toți aceeași culoare și formă.
  • Se integrează în structura dinților și sunt foarte rezistente, după ce au fost cimentate.
  • Fațetele dentare nu au nevoie de o modelare anevoioasă ca în cazul coronițelor.
  • Datorită stabilității chimice ridicate, a toxicității reduse de țesut și a riscului redus de sensibilitate sau iritabilitate a gingiilor și datorită suprafeței plane și netede, fațetele de porțelan reduc placa bacteriană care se formează la nivelul dinților.
  • Nu necesită perioade de odihnă sau recuperare, pacienții fiind perfect capabili să continue cu activitățile zilnice imediat după finalizarea procedurii.

Numărul mare al avantajelor face ca balanța ce măsoară avantajele si dezavantajele fațetelor dentare să se încline categoric în partea avantajelor.

 

Dezavantaje

  • Fațetele dentare nu sunt la fel de rezistente precum coroanele dentare și nu sunt reparabile dacă se crapă sau se ciobesc, dar, totuși, șansele ca acestea să se deterioreze sunt foarte mici, mai ales dacă se respectă indicațiile medicului specialist.
  • Aplicarea fațetelor dentare este ireversibilă, deși acesta nu poate fi considerat un dezavantaj în sine, în principiu nu ai de ce să iți dorești să le îndepărtezi.
  • Presupun o investiție financiară destul de importantă.
  • Culoarea naturală a dinților este un factor esențial în procesul de aplicare a fațetelor: fie urmați un tratament de albire în prealabil, fie vă acordați tot timpul necesar alegerii culorii fațetelor, pentru că ulterior aplicării, culoarea lor nu mai poate fi modificată;
  • Dinții protejați de fațete pot în continuare să se carieze, deci obiceiurile de igienă orală trebuie să fie urmate în continuare, ca și controlul regulat la fiecare șase luni pentru o igienizare si un periaj profesional.

 

Fațetele dentare au devenit foarte populare în ultimii ani datorită avantajelor evidente pe care le aduc.

Într-o epocă în care există o mulțime de variante prin care să ne îmbunătățim aspectul zâmbetului și astfel să ne creștem calitatea vieții, avem ușor acces și la informații privind avantajele și dezavantaje ale fațetelor dentare.

Ar fi păcat deci să neglijăm importanța pe care o are un zâmbet frumos și sănătos, atât asupra percepției personale cât și a celorlalți.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Welcome package 2
Welcome package 2

Welcome package 2 Consultație și plan de tratament Test Drive Your Smile Igienizare dentară completă Tomografia computerizată CBCT

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Albire Dentara cu un sistem profesional in clinica
Albire Dentara cu un sistem profesional in clinica

Albire DentaraDintii se afla pe locul 1 in topul schimbarilor pe care oam...

DEMINERALIZAREA DENTARĂ
DEMINERALIZAREA DENTARĂ

poate duce la creșterea riscului de apariție a cariilor, la sensibilitate dinților și la alte afecțiuni care necesită tratament costisitor.

8 moduri în care poți proteja dinții copilului tău
8 moduri în care poți proteja dinții copilului tău

Vrei ca copilul tău să zâmbească mereu, mândru de zâmbetul său? Vrei să îl ferești de carii, infecții dentare, boli parodontale și pierderea prematură a dinților definitivi? Cu cât începi mai devreme îngrijirea orală a copilului tău, cu atât îi vei putea proteja dinții mai bine. Iată 7 sfaturi pentru tine.

Workshop gratuit Fatete Dentare 28 octombrie 2018
Workshop gratuit Fatete Dentare 28 octombrie 2018

Pe data de 28 Octombrie 2018, am organizat in cadrul clinicii un Works...

Elasticele aparatului dentar: ce sunt, care este rolul lor și când trebuie înlocuite
Elasticele aparatului dentar: ce sunt, care este rolul lor și când trebuie înlocuite

În cazul în care dantura suferă de o deformare severă, indiferent de vârsta pacinetului, pe lângă purtarea unui aparat dentar, se recomandă utilizarea unor accesorii ce ajută la eficientizarea tratamentului, numite tracțiuni sau elastice intermaxilare.

Aparatul Invizibil INCOGNITO, Tehnica Linguala
Aparatul Invizibil INCOGNITO, Tehnica Linguala

INCOGNITO    Este denumirea pentru un tip special de tratament ...