Sigilarea dintilor
Iti doresti tot ce este mai bun pentru copilul tau. Este normal. Cea mai simpla si necostisitoare metoda de a pastra sanatatea orala a puiului tau este preventia.
Medicina stomatologica moderna a inteles importanta preventiei si se bazeaza pe acest principiu.
Ce este sigilarea dintilor
Profilaxia este baza sanatatii. Primul si cel mai simplu mod de a combate bolile copilariei este luarea de masuri pentru o corecta preventie a acestora.
Igiena orala si consulturile regulate sunt completate in epoca moderna de o tehnica inovatoare, ce previne direct si sigur aparitia cariilor. Este vorba de sigilarea dintilor, un tratament stomatologic ce se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor.
Sigilarea dintilor reprezinta acoperirea prin sigilare cu o substanta performanta, a santurilor maselelor, locuri unde isi fac loc de cele mai multe ori, cariile.
Sigilarea dintilor copiilor este cel mai des intalnita, dar se sigileaza si dintii adultilor.
De ce sa sigilam dintii copiilor?
De ce sa apelam la acest tratament? Pentru ca in prezent, cariile afecteaza tot mai multi copii, datorita alimentatiei si igienei orale necorespunzatoare.
Dintii de lapte se cariaza, desi multi parinti nu iau in calcul aceasta posibilitate. Iar pierderea dintilor de lapte duce la probleme ale dentitiei permanente si la afectarea esteticii zambetului viitorului adult.
Si iti doresti, cu siguranta, ca puiul tau sa devina un adult cu o dantura sanatoasa si un zambet care sa cucereasca pe oricine.
De ce sa nu preintampini eventualele probleme de sanatate orala, protejand dintii abia aparuti?
Cand se realizeaza sigilarea dintilor?
Sigilarea dintilor se efectueaza doar pentru dinti perfect sanatosi, care nu au fost afectati si tratati niciodata.
Datorita acestei conditii, sigilarea dentara se realizeaza mai rar la adulti, fiind sanse mult mai mici ca maselele unui adult sa fie impecabile.
Sigilarea dintilor copiilor este indicata imediat dupa eruptia dintelui respectiv, pentru a nu risca intervenirea unui proces carios.
Cum se sigileaza dintii
Materialul sigiliului este un fluid mai deschis la culoare decat smaltul, pentru ca integralitatea sa sa poata fi verificata la consulturile stomatologice regulate.
Exista sigilii dentare autopolimerizabile si fotopolimeralizabile, dupa proprietatea materialelor de a se intari singure sau prin expunere la o lumina speciala.
Etapele implicate in sigilarea dintilor sunt:
- curatarea dintelui de resturi de mancare si placa bacteriana;
- uscarea si izolarea dintelui;
- permeabilizarea dintelui prin aplicarea unei substante acide, fapt ce va duce la o adeziune optima a sigiliului;
- aplicarea materialului de sigilare;
- intarirea acestuia, daca este cazul, cu lampa de fotopolimerizare.
Avantaje
- elimina riscul de cariere a dintilor sigilati, in zonele sigilate, in conditiile in care sigiliul este integru;
- rezista multi ani;
- daca sigiliul cade, poate fi foarte usor inlocuit;
- sigilarea dintilor nu este dureroasa si nici invaziva.
Dezavantaje
- dintii sigilati se pot caria in zone care nu au fost acoperite de sigiliu, dar acest lucru este mult mai putin probabil;
- sigiliul poate cadea, iar cariile se pot forma in locul lui, cu mai mare usurinta. Aceasta situatie poate fi prevenita prin inspectarea maselutelor de catre parinti, cu ocazia efectuarii igienei orale si prin consulturile stomatologice regulate, odata la 6 luni;
- exista riscul aparitiei cariilor sub sigiliu, atunci cand sigilarea nu a fost efectuata corect.
Este important ca sigiliul dentar sa fie aplicat copilului tau de catre un medic pedodont, specialist in tratarea problemelor copiilor si cu experienta in sigilarea dintilor.
Apelati la Neoclinique pentru servicii moderne de pedodontie!
Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique
Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.
Vezi detaliiNu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.
Vezi detaliiKPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.
Vezi detaliiPutem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.
Vezi detaliiAveți întrebări sau doriți o programare?
Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.