Tomografie dentara 3D

Tomografie dentara 3D

Contactează-ne la numărul 0310 051 240 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

In cadrul laboratorului de radiologie dentara Neoclinique, pot fi efectuate diverse investigatii radiologice, inclusiv tomografie dentara 3D, de cea mai inalta calitate, considerata varful de lance in domeniu.

 Investigatiile radiologice pot fi de mai multe tipuri:

  • 2D:                -   intraorale.  In functie de aparatura folosita, radiografiile dentare intraorale pot fi de doua feluri, clasice sau digitale.

Aparatura radiologica digitala emite o doza de radiatii cu pana la 80% mai mica decat cea clasica, avand avantajul unui timp scurt de expunere si riscul minim de iradire.

                        -   extraorale (radiografii, telegrafii si tomografii) -  prezinta doar localizarea dintilor si inaltimea osului aleveolar, dar nu ofera informatii privind grosimea sau forma osului alveolar.

  • 3D (tomografie dentara 3D) - prezinta informatii pretioase si anume osul asa cum este in realitate si ofera imagini tridimensionale, axiale, sagitale si panoramice ale arcadei dentare. Aceste imagini tridimensionale permit medicului dentist sa vizualize, sa masoare si sa planifice cu acuratete viitorul plan de trament, excluzand multiple riscuri.

Tomograful computerizat 3D reprezinta cea mai inalta tehnologie digitala, ce ofera acuratete maxima in diagnosticarea unei afectiuni maxilo-faciale, oferind posibilitatea de cartografiere digitala, de la suprafete milimetrice, pana la intreaga suprafata intracraniana.

Folosind un fascicul conic de raze X, mai degraba decat un fascicul liniar conventional in forma de evantai, scanerul se invarteste o singura data in jurul pacientului, pentru a capta aceste imagini in plan multiplu. De aici si denumirea generica de “Cone Beam Computed Tomography” (CBCT).

Cu un software de imagistica, informatiile pot fi recreate, pentru a furniza imagini 3D, ce pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, cu adancimi si grosimi variabile si pot selecta anumite tesuturi.

O tomografie dentara 3D permite inregistrarea structurilor mandibulare si maxilare intr-o singura captura, realizata de un fascicul conic de raze X.

Spre deosebire de tomografia dentara computerizata, care furnizeaza imagini 2D, cea cu fascicul conic ofera imagini tridimensionale complete, fara distorsiuni si suprapuneri si permite efectuarea unor masuratori mult mai precise. Imaginea este reconstruita fara distorsiuni, mariri, micsorari si suprapuneri, permitand astfel masuratori precise ale relatiilor dintre tesuturi.

Diferenta dintre radiografia panoramica si o tomografie dentara 3D consta in faptul ca prima poate fi marita, in timp ce a doua permite rotirea imaginii si studierea danturii, din toate unghiurile posibile.

Avantaje ale tomografiei dentare 3D:

  • Spre deosebire de radiografiile obisnuite, CT poate distinge intre multe tipuri de tesuturi, inclusiv os, dinti, nervi si tesut moale.

 

  • Este neinvaziva, putand elimina necesitatea chirurgiei exploratorii in unele cazuri.

 

  • Scanare foarte scurta: doza minima de radiatii si minim de timp necesar efectuarii. Deoarece o singura rotire a cupolei in jurul capului pacientului este suficienta pentru a obtine o reprezentare tridimensionala, timpul de expunere este de numai cateva secunde (5-12 secunde in functie de volumul necesar) iar acest lucru se traduce printr-o doza de radiatii mult mai mica, incomparabila cu doza emisa de un tomograf clasic, utilizat in activitatea medicala (minute intregi pentru un volum similar din regiunea capului).

 

  • Poate identifica efectele afectiunilor precum infectiile sau tumorile.

 

  • Reproduce tridimensional structurile dure ale maxilarelor (oase si dinti). Imaginile sunt precise, clare si la scara 1:1.

 

  • Aparatura cu care se efectueaza tomografiile dentare 3D este noua, performanta, prevazuta cu multe sisteme de filtrare a radiatiei X, iar doza de radiatii este ajustabila, in functie de aria investigata si greutatea/varsta/sexul pacientului.

 

  • Fara senzatie de claustrofobie, spre deosebire de tomografia medicala, care implica investigarea in pozitie orizontala , pacientul fiind introdus intr-un tub ingust, pentru minute bune. Aceasta poate provoca la unii pacienti claustrofobie si senzatie de panica. Orice tomografie dentara 3D se realizeaza cu pacientul in pozitie vertical (in picioare) si dureaza cateva secunde.

 

  • Permite realizarea unui plan de tratament correct. Un diagnostic precis, bazat pe imagini si masuratori exacte si coroborat cu cunostinte profesionale temeinice va conduce la elaborarea unui plan de tratament corect, sigur si cu riscuri minime pentru pacient.

 

  • Planificarea virtuala a implanturilor – programele cu care sunt dotate tomografele permit inserarea virtuala a implantului dorit, la scara 1:1, chiar inaintea operatiei. Astfel, medicul stie dinainte ce diametru si lungime de implant dentar sa aleaga, care este pozitia si unghiul optim de inserare a acestuia si daca exista sau nu volum osos suficient pentru inserarea sa.

 

  • Arie de aplicabilitate larga, in majoritatea domeniilor medicinei stomatologice.

Neoclinique este dotata cu echipamente de ultima generatie, softuri si tehnologii de inalta clasa, ce permit diagnosticari precise si tratamente de success.

Te invitam sa experimentezi calitatea.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

PRF (Platelet Rich Fibrin) - metodă avansată de obținere a membranelor de vindecare
PRF (Platelet Rich Fibrin) - metodă avansată de obținere a membranelor de vindecare

PRF este un produs natural obținut din sângele venos al pacientului ...

Sănătatea orală în timpul sarcinii
Sănătatea orală în timpul sarcinii

Sănătatea orală în sarcină, un subiect nu tocmai dezbătut în mediul online, dar care afectează mii de femei

Grefe de os si implanturi
Grefe de os si implanturi

Grefe de os si implanturi Exista trei concepte de baza care trebui...

Digital Smile Design
Digital Smile Design

Digital Smile Design?O simulare digitala a zambetului.Face parte din pl...

Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar
Rezectie apicala, tratamentul granulomului dentar

La Neoclinique se poate trata prin endodontie la microscop o infectie care a...