Tot ce trebuie sa stii despre fatete dentare

Tot ce trebuie sa stii despre fatete dentare

Estetica dentară s-a născut din dorința oamenilor de a avea un zâmbet cât mai frumos. În prezent, cererea pentru tratamentele de estetică dentară a crescut considerabil.

Odată cu evoluția stomatologiei, spre deosebire de tratamentele standard (coroane, punți și proteze dentare), tehnicile moderne pun la dispoziția pacienților noi tratamente superior calitative din punct de vedere funcțional și estetic constând în coroane și punți, lucrări dentare, inscrustatii dentare, albiri dentare, bijuterii dentare și fațete dentare.

Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice care acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. 

Fațetele se folosesc fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte, fie pentru a proteja suprafața exterioară a acestuia. Nu sunt deci nici coroane dentare, nici componente funcționale, nu au ca scop îmbunătățirea masticației și nici întărirea dinților afectați de carii dentare.

Principalul avantaj pe care îl iau în considerare cei care optează pentru fațetele dentare este acela că estetica dintelui este imbunătătită rapid cu ajutorul lor. 

Fațetele dentare se fac adesea din ceramică sau din material compozit, cele din material ceramic fiind mai rezistente decât cele din compozit și nu își schimbă culoarea în timp.  Fațetele din ceramică sunt superioare atât ca rezistentă, durata acestora de viață depășind 15 ani, dar mai ales ca estetica, acestea din urmă putând reda perfect aspectul natural al smalțului dentar! 

Fațetele ceramice sunt foițe subțiri de ceramic, similare ca dimensiune lentilelor de contact, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a estetiza aspectul acestora.

Inițial se realizează deci o analiză de către un specialist în estetică dentară. Un complex proiect estetic final se obține în urmă studiului amănunțit, constând din:

  • radiografie panoramică
  • consultatie clinică
  • poze portret
  • poze intraorale
  • filmarea pacientei pentru a observa expunerea dinților în dinamică atunci când vorbește, zâmbește sau râde
  • analiza zâmbetului folosind Sistemul Digital Smile Design

Prin sistemul de analiză Digital Smile Design (DSD- zâmbet digital demonstrativ) se obține remodelarea în timp real a zâmbetului, practic simularea zâmbetului dorit.

DSD ne ajută să vă arătăm concret cum veți arăta la finalul tratamentului propus de către medicul dumneavoastră.

În urma analizei amănuntite se obține aspectul final al dinților, luând în considerare închiderea spațiilor, inăltarea ocluziei și nu în ultimul rând, dorința pacientului.

Planul de tratament este discutat și stabilit împreună cu alți specialiști din clinică, acolo unde este necesar (ortodonție, chirurgie, implantologie, endodonție etc).

În acest context, una dintre cele mai mari provocări ale stomatologiei moderne este faptul că deseori mulajul prezentat pacientului este produs dintr-un aliaj de ceară, care nu poate oferi  pacientului o viziune corectă asupra rezultatului final al tratamentului  de cosmetică dentară. 

În special atunci când pacienții sunt supuși unui tratament care va modifică aspectul lor fizic, își doresc să știe exact cum va arăta rezultatul. Numeroase studii au fost efectuate în acest sens, pentru a veni în întâmpinarea acestei  necesități.

Soluția găsită de specialiștii în estetică dentară este un nou concept, denumit SKYN. Skyn-urile sunt fațete sau coroane dentare din ceramic, ce imită perfect dinții naturali, ajutând pacienții să obțină zâmbetul perfect, dar în același timp natural, zâmbet întâlnit în general la vedetele de la Hollywood.

DSD și SKYN Concept sunt legate, deoarece pe baza analizei trăsăturilor faciale DSD se creează fizic fațetele de probă skyn-uri.

În cadrul Neoclinique avem doi specialiști în estetică dentară SKYN Concept, pregătiți chiar de către cei ce au inventat și patentat conceptul SKYN, și anume Dr. Cogalniceanu Georgeana si Dr.Eliza Popa.

Neoclinique este deasemenea dotată cu sistemul  CAD CAM, așadar putem oferi acest serviciu la un preț accesibil. Sistemul CAD/CAM nu înseamnă prețuri mai mari pentru pacienți. Sunt aceleași prețuri doar că execuția tuturor lucrărilor de protetica dentară va fi mult mai rapidă.

Cea mai modernă și precisă metodă de refacere a unui dinte, la nivel mondial, este reprezentată de tehnologia Sirona CEREC (Ceramic REConstruction), atât de larg răspândită în cabinetele dentare din Statele Unite ale Americii, folosită însă de foarte puține cabinete dentare în întreaga lume.

Tehnologia noilor dispozitive de slefuire ceramica se bazează  pe sistemul CAD/CAM.

Cu ajutorul dispozitivului Omnicam (camera intra-orala), medicul specialist scanează dintele tratat direct in cavitatea orală a pacientului.

Sistemul de achiziție, prescurtat AC realizează apoi un model virtual tridimensional.

Medicul specialist va realiza apoi designul restaurării dentare pe monitorul sistemului AC.

Designul este apoi transferat către unitatea de frezare MCXL cu ajutorul unei rețele wireless. Restaurarea dentară va fi frezată de către MCXL într-un bloc de ceramică prefabricat.

In general, pentru fatetele din ceramica sunt necesare 2 vizite la medicul dentist, dar datorita sistemului CAD/CAM modern, Neoclinique vă poate oferi serviciul "One Day Dentistry", constând în tratamente rapide și de înaltă calitate.

Fatetele dentare sunt nerecomandate în următoarele cazuri:

-dacă un dinte este cariat sau are afecțiuni parodontale, gingivale, mai întâi trebuie tratate aceste probleme, apoi se va hotărî posibilitatea realizării sau nu a fațetelor dentare

-în cazul în care  lipsește prea mult dintr-un dinte

-dacă o persoană strânge/ scrâșnește  din dinți, adică are bruxism ( mai devreme sau mai târziu va fractura fațetele dentare)

Fațetele dentare sunt recomandate pentru pacienții cu dintit ciobiți, transparenți, demineralizati, de o culoare incertă, neuniforma, cu spații vaste între ei sau alte probleme ortodontice minore, dinți nanici sau dinți temporari persistenți, retracție gingivală în zona frontală (parodontoză).

Va asteptam la Neoclinique, pentru un zâmbet frumos și sănătos !

 

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza
Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza

O problema des intalnita a cavitatii bucale o reprezinta aftele bucale, mici formatiuni dureroase, care pot cauza un nivel foarte ridicat de disconfort. Afla cate tipuri de afte exista, care sunt cauzele aparitiei acestora, dar si la ce metode de tratament poti apela pentru a le ameliora.

Remodelarea cosmetica a zambetului: ce presupune si cand este recomandata
Remodelarea cosmetica a zambetului: ce presupune si cand este recomandata

O remodelare cosmetica a zambetului va poate intineri aspectul. Aceasta transformare a zambetului implica modificari non-chirurgicale, prin care zambetul este armonizat cu fizionomia, dintii sunt luminati, iar buzele sunt facute sa para mai pline.

Ce riscuri implica tratamentele ortodontice?
Ce riscuri implica tratamentele ortodontice?

Ce riscuri implica tratamentele ortodontice? Succesul tratamentulu...

Curs Ocluzie Dentara Prof. Dr. Petre Alexandru 14-15 Octombrie 2011
Curs Ocluzie Dentara Prof. Dr. Petre Alexandru 14-15 Octombrie 2011

Firma ALLIGATOR SRL impreuna cu Prof. Univ. Dr Alexandru Petre, profesor...

Copilul meu nu vrea sa se spele pe dinți. Unde greșesc?
Copilul meu nu vrea sa se spele pe dinți. Unde greșesc?

Modul în care copilul învață să se spele pe dinți afectează sănătatea sa dentară pentru tot restul vieții.

Tratamentul endodontic in detaliu
Tratamentul endodontic in detaliu

Tratamentul endodontic in detaliuDr. Petrea Andreea, Specialist Endodonti...