Zirconiul in Stomatologie - Coroana din portelan pe suport de zirconiu

Zirconiul in Stomatologie - Coroana din portelan pe suport de zirconiu

Cat costa o coroana dentara pe zirconiu?

Accesati: lista de preturi pentru coroane dentare ceramice cu suport de zirconiu

9 Avantajele unei coroane dentare din portelan pe suport de zirconiu:

 • estetica dentara superioara, mai ales la dintii frontali data de faptul ca zirconiul are o transluciditate similara cu cea a dintilor naturali (trece lumina prin dinte). Astfel incat, datorita absentei suportului metalic, lumina este reflectata de o coroana de zirconiu la fel ca la un dinte natural. Daca trebuie pusa o coroana pe dintii din fata de pe maxilarul superior, care sunt mereu vizibili cand zambiti, coroana dentara pe zirconiu este cea mai buna alegere.
 • precizia lucrarii din zirconiu este garantata de realizarea structurii interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu. Inclusiv amprentarea se face cu o precizie mare, cu un scanner digital in locul amprentei solide cu silicon dentar. Acest aspect conteaza mult mai ales cand trebuie potrivita coroana dentara din portelan pe zirconiu intre alti doi dinti si trebuie sa fie perfect alipita de acestia pe conturul lor, fara alte slefuiri suplimentare facute de medicul dentist.
 • rezistenta la uzura oferita de zirconiu este mult mai mare decat a metalului astfel coroana dentara pe zirconiu are o durabilitate foarte buna, rar fiind necesara inlocuirea ei din cauza uzurii in timp a materialului. In plus zirconiul nu se poate oxida, ca suportul unei coroane metalo-ceramice, care in timp poate capata la baza coroanei un aspect inestetic, o linie intunecata la culoare.
 • rezistenta deosebita la presiune a zirconiului il face capabil sa suporte solicitarile masticatorii si uzura zilnica fara a se fractura. Daca pacientul stie ca are obiceiul de a mesteca puternic alimentele iar coroana dentara trebuie facuta pe o masea, din nou alegerea unei coroane dentare pe suport de zirconiu este optiunea ideala.
 • o alta calitate majora a zirconiului este faptul ca nu determina reactii gingivale cum o fac uneori coroanele metalo-ceramice. Nu se poate anticipa daca in timp o coroana dentara metalo-ceramica se va integra cu succes pe gingia pacientului. Eliminati din start acest risc de iritatii si infectii gingivale indicand dentistului dvs. sa va prepare o coroana dentara pe zirconiu.
 • usor de purtat: coroanele de zirconiu sunt mai putin grele decat cele pe suport metalic, asadar acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Dupa cateva saptamani veti si uita ca in locul unui dinte natural aveti o coroana dentara.
 • zirconiul dentar folosit in stomtologie NU provoaca alergii, exista persoane alergice la metal care nu ar putea suporta zi de zi o coroana metalo-ceramica
 • Accesati filmul despre coroane dentare realizate computerizat cu sistemul CAD/CAM din galeria video:

   

  http://www.neoclinique.ro/video/

   

   

  Util de citit in continuare:

  Lista de preturi pentru coroane dentare, protetica dentara

  Endodontie moderna in 1 sedinta cu microscop si sistemul BEEFILL de izolare lichida a canalelor dentare

  Servicii implantologie dentara

  Proteza scheletata

   

  Cautari frecvente: coroana zirconiu, coroana dentara zirconiu, coroana zirconiu pret, implant dentar zirconiu, dinti zirconiu pret, coroana ceramica zirconiu pret, dinti zirconiu

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea
Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea

Maseaua de minte este cunoscuta in popor ca si maseaua a carei aparitie marcheaza maturizarea, dar si ca o masea ce da batai de cap, prin problemele pe care le poate determina.

Încleștarea maxilarului
Încleștarea maxilarului

Încleștarea maxilarului este o afecțiune caracterizată prin strângerea (scrâșnirea) dinților sau strângerea maxilarului într-o mișcare bruscă, ascuțită, repetitivă.

Remineralizarea dinților la copii. Ce trebuie să știi pentru a menține sănătoasă dantura celui mic
Remineralizarea dinților la copii. Ce trebuie să știi pentru a menține sănătoasă dantura celui mic

Remineralizarea este procesul prin care mineralele esențiale, cum ar fi calciul și fosforul, sunt absorbite în smalțul dentar, întărindu-l și reparând eventualele daune cauzate de acizi și bacterii

Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament
Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament

Candidoza orală, sau așa cum este cunoscută în mod obișnuit, candidoza bucală sau orofaringiană, este o infecție fungică care afectează gura, limba și esofagul.

Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani
Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani

Sănătatea fizică și emoțională a copiilor noștri depinde într-o anumită măsură de sănătatea orală și frumusețea zâmbetului lor.