Abces dentar - Urgenta stomatologica pentru o masea umflata
Contactează-ne la numărul 0310 051 240 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.
La Neoclinique ajung si pacienti cu abces dentar, o masea umflata sau o gingie umflata (abces gingival) dorind sa scape de durerile mari cauzate de o infectie la masea
De ce este important sa tratati urgent abcesul dentar?
Pentru ca infectia se poate extinde la cap sau alte organe si pentru ca avanseaza rapid, ducand intr-un timp scurt la extractia dentara.
Cate tipuri de abces dentar exista:
Abces gingival: abcesul este in gingie fara sa afecteze dintele si ligamentul periodontal
Abcesul periodontal: este prezenta infectia si in parodontiu, structura de suport a osului dintelui
Abcesul periapical: este localizat in zona moale din varful dintelui, cand infectia avanseaza in acest stadiu si distruge pulpa dintelui se ajunge la extractia dentara.
Cum sa recunoasteti aparitia unui abces dentar?
Daca observati ca aveti o masea umflata sau gingie umflata in dreptul unui dinte sau a unui grup de 2-3 dinti si simtiti o durere care pulseaza in acea zona, mai mult ca sigur aveti un abces dentar si trebuie sa va prezentati de urgenta la medic.
Uneori este vizibila acea punga de puroi la masea, aceasta fiind reactia organismului la prezenta infectiei dentare si atunci stiti sigur ca aveti abces dentar.
Alte simptome ale abcesului dentar: dureri de cap, stare generala rea, gust amar in gura, febra, senzatia de mobilitate pe maseaua umflata, schimbarea culorii dintelui din dreptul gingiei umflate.
Daca avanseaza in adancime, abcesul dentar poate sa distruga nervul dintelui, astfel nu mai simtiti durere insa boala avanseaza in continuare.
Un alt indiciu al unui abces dentar este ca odata cu durerea se umfla si ganglionii de la baza gatului, pacientul putand sa ii simta prin atingere.
Recomandari in cazul infectiei dentare
Este bine sa reactionati preventiv la orice ingrijorare aveti legata de o gingie umflata, o masea umflata, pentru ca netratate in cateva zile aceste zone se pot extinde, durerile se amplifica si pot aparea complicatii. Prezentati-va la stomatolog imediat cum observati semnele unui abces dentar.
Calmati durerile utilizand o punga cu gheata sau comprese reci pe obrazul cu infectia.
Nu consumati bauturi fierbinti care vor amplifica durerea, evitati sa mestecati pe partea umflata, spalati-va in continuare pe dinti dupa fiecare masa, evitand apasarea puternica a gingiei in zona de abces dentar.
Vizitati cea mai apropiata farmacie si cereti farmacistului sa va recomande un medicament care se poate lua fara prescriptie pentru tratarea temporara a abcesului dentar, pana cand ajungeti la dentist sau la un spital pentru aceasta urgenta stomatologica.
In cabinetul stomatologic se trateaza cu succes cazurile uzuale de abces dentar in cateva sedinta in paralel cu un tratament cu antibiotic si antiinflamatoare.
Medicul stomatolog va curata abcesul dentar printr-o incizie prin gingie sau prin curatarea canalelor dentare. Radacina dintelui poate fi lasata deschisa cateva zile pentru a permite drenajul mai bun al abcesului dentar.
Respectati tratamentul recomandat de medicul de familie sau de dentistul dumneavoastra, referitor la dozajul si durata administrarii de antibiotic. Deobicei antibioticul se da chiar si timp de o saptamana, iar daca nu il mai luati dupa 3 zile, riscati sa revina abcesul dentar.
Doar luand antibiotice fara sa veniti la stomatolog nu rezolvati abcesul dentar. Este necesarea drenarea si curatarea dintelui, prin mijloace mecanice.
Consultati si:
Alte articole din categoria Afectiuni
Termen cautati frecvent: abces dentar, masea umflata, gingie umflata, puroi la masea, infectie la masea, infectie dentara, abces gingival, abces dentar tratament, infectie masea, infectii dentare, abces masea, abces parodontal
Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique
Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.
Vezi detaliiPutem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.
Vezi detaliiKPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.
Vezi detaliiAi parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.
Vezi detaliiAveți întrebări sau doriți o programare?
Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.