Blog cover image

Articole - Afectiuni

Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara Tot ce trebuie sa stii despre durerea dentara

Durerea este definita ca un stimul neplacut, care este perceput de catre minte. Perceptia durerii incepe la un proces de conductivitate electro-chimica din zona dureroasa catre creier. Reactia la durere implica un mecanism complex, care difera in functie de varsta, sex, oboseala, stare emotionala si experiente trecute.

Citeste mai mult
De ce se ingalbenesc dintii si ce solutii exista? De ce se ingalbenesc dintii si ce solutii exista?

Te speli pe dinti corect, in mod regulat si totusi ai dintii galbeni? Afla in continuare de ce se ingalbenesc dintii si cum poti avea un zambet alb si stralucitor, in cel mai scurt timp posibil si fara disconfort.

Citeste mai mult
Bruxism - simptome, cauze, tratament Bruxism - simptome, cauze, tratament

Bruxismul este o afectiune manifestata la adulti si copii prin scrasnit din dinti si inclestarea maxilarelor. Netratat, afecteaza integritatea dintilor si duce la probleme de sanatate orala.Bruxismul reprezinta un indice al dereglarilor sistemului nervos si stomatognat, care poate duce la aparitia altor neplaceri, precum cefaleea, anxietatea, depresia.

Citeste mai mult
Xerostomia sau sindromul de gura uscata: de ce apare si cum se trateaza Xerostomia sau sindromul de gura uscata: de ce apare si cum se trateaza

Cu totii ne confruntam deseori cu senzatia neplacuta de gura uscata, din diferite cauze si in diferite momente ale zilei. Deseori, aceasta este temporara, dar exista si situatii in care senzatia persista.

Citeste mai mult
Halitoza sau halena: ce trebuie sa stiti despre respiratia urat mirositoare Halitoza sau halena: ce trebuie sa stiti despre respiratia urat mirositoare

Daca va loviti de persoane care va fac sa va retrageti un pas in spate (mirosul neplacut se simte de la cel putin 10 cm), daca va apare respiratia urat mirositoare si nu stiti care este explicatia, atunci trebuie sa aflati cateva lucruri despre halena.

Citeste mai mult
Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza Aftele bucale: ce sunt, de ce apar si cum se trateaza

O problema des intalnita a cavitatii bucale o reprezinta aftele bucale, mici formatiuni dureroase, care pot cauza un nivel foarte ridicat de disconfort. Afla cate tipuri de afte exista, care sunt cauzele aparitiei acestora, dar si la ce metode de tratament poti apela pentru a le ameliora.

Citeste mai mult
Stiai ca infectiile dentare iti pot afecta glandele suprarenale? Stiai ca infectiile dentare iti pot afecta glandele suprarenale?

------------------------------------------------Infectiile dentare sunt...

Citeste mai mult
Abces dentar - Urgenta stomatologica pentru o masea umflata Abces dentar - Urgenta stomatologica pentru o masea umflata

La Neoclinique ajung si pacienti cu abces dentar, ...

Citeste mai mult
Diabetul si sanatatea orala Diabetul si sanatatea orala

Conform studiilor, peste 11% din populatia adulta a Romaniei sufera de diab...

Citeste mai mult