Aparat dentar Safir

Aparat dentar Safir

Tipul de aparat dentar Safir este considerat varianta cea mai putin vizibila dintre toate tipurile de aparate dentare montate la exteriorul dintilor, deoarece braketii din safir sunt transparenti si practic arata ca niste mici bijuterii pe dinti.

Datorita transluciditatii lor, se ,,muleaza’’ oricarei culori de dinte conferind astfel o solutie discreta si foarte eficienta de tratament.

In zilele noastre, aparatul dentar a devenit foarte comun printre adulti si chiar un trend printre adolescenti. Cei din urma isi doresc, de cele mai multe ori, bracketuri metalice cu elastice colorate, pe care le schimba la fiecare vizita la specialistul ortodont si le asorteaza cu tinuta sau cu culorile echipei de fotbal preferate. Copiii mai timizi, care nu doresc sa iasa prea mult in evidenta, precum si adultii, prefera aparatele dentare cat mai putin vizibile, cum este aparatul dentar Safir.

Pentru multi, este foarte important nu numai efectul tratamentului, ci si aspectul fizic al sau, pe durata tratamentului cu aparat dentar.

Avantajele folosirii unui aparat dentar safir sunt multiple, atat din punct de vedere al sanatatii dentare cat si estetic.

Principalul punct de interes este rezistenta crescuta a acestuia, datorata faptului ca safirul monocristalin din componenta unui aparat dentar safir este foarte dur.  Fiecare aparatul dentar Safir este facut dintr-un singur cristal matur de safir, care este al doilea cel mai dur mineral de pe pamant,  natura sa monocristalina conferindu-i o structura de baza deosebit de solida. Este considerat a fi la fel de rezistent ca si un aparat dentar metalic.

Un alt mare avantaj al acestui tip de aparat dentar este faptul ca nu se pateaza. Bracketii aparatului dentar Safir raman incolori pe tot parcursul tratamentului, datorita structurii microcristaline si a suprafetei lor uniforme, care nu permit acumularea placii bacteriene.

Aparatul dentar Safir este foarte avantajos din punct de vedere financiar, in ciuda faptului ca este confectionat doar din materiale de calitate.

Acest tip de aparat se monteaza mai usor pe dinti, avand avantajul major al unei forme ce urmareşte perfect anatomia dintilor si se potriveşte fiecarui grup de dinti in parte. De aceea, medicul poate manevra mai usor aceste piese delicate, le poate potrivi mai rapid pe fiecare dinte si astfel se reduce considerabil timpul petrecut pe scaunul stomatologic, precum si disconfortul cauzat de mentinerea indelungata a gurii deschise si de senzatia de uscaciune.

De asemenea, nici intretinerea sa nu este una complexa, iar pacientii se pot bucura de foarte mult confort pe toata durata tratamentului. Pentru ca este realizat din materiale cu o textura usoara, care nu creaza discomfort, aparatul dentar Safir este foarte usor de purtat. Muchiile sale sunt rotunjite, obtinute prin frezare, cu ajutorul unor discuri cu diamant.

Un aparat dentar Safir are si rol in prevenirea cariilor dentare, deoarece nu favorizeaza stocarea resturilor alimentare.

Poate ca singurul dezavantaj este reprezentat de faptul ca nu poate fi eficient in toate cazurile, astfel ca pentru cele mai complexe situatii, singura optiune ramane apelarea la aparatele dentare fixe.

Pe langa indreptarea danturii, aparatul dentar Safir previne caderea dintilor strambi care nu au loc pe arcada, slabirea maxilarului, cariile sau paradontoza.

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Curs Protezare pe sistemul de implant Straumann Dr. David Dias 21 Ianuarie 2012
Curs Protezare pe sistemul de implant Straumann Dr. David Dias 21 Ianuarie 2012

Implant Division Straumann impreuna cu Dr David Dias, au organizat pe da...

Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea
Maseaua de minte: tot ce trebuie sa stii despre ea

Maseaua de minte este cunoscuta in popor ca si maseaua a carei aparitie marcheaza maturizarea, dar si ca o masea ce da batai de cap, prin problemele pe care le poate determina.

STOP cariei dentare
STOP cariei dentare

STOP cariei dentare!CELE MAI BUNE INVESTIȚII PE CARE LE POȚI FACE PENT...

Curs Prim Ajutor 10 Septembrie 2011
Curs Prim Ajutor 10 Septembrie 2011

10.09.2011, intreaga echipa NeoClinique a participat la cursul de prim a...