Mit si adevar despre fatetele dentare

Mit si adevar despre fatetele dentare

Contactează-ne la numărul 0310 051 240 pentru a obține toate detaliile de care ai nevoie pentru un plan de tratament personalizat.

 

Fatetele dentare sunt ca niste scoici subtiri din portelan, care se aplica pe suprafata vizibila a dintilor, in special la cei frontali superiori, responsabili de aspectul zambetului, aducand armonie si frumusete fizionomiei.

Aceste mici minuni tehnologice se confectioneaza unicat, in forma, culoarea si pozitia dorita si corecteaza aspectul inestetic al dintilor, fie ca este vorba despre dinti tociti, cu fracturi, cu diastema (strungareata), ciobituri, deformari sau coloratii persistente, dinti inghesuiti, prea mici sau strambi.

Estetica dentara este un subiect aflat, in prezent, in atentia tuturor, astfel incat, inevitabil, au aparut diverse mituri pe aceasta tema.

Este important sa fiti corect informati asupra tuturor aspectelor, inainte sa beneficiati de acest tratament de estetica dentara.

 

1. Fatetele dentare provoaca deteriorarea dintilor, slabindu-i prin slefuire.

Aceasta idee a plecat de la faptul ca in anumite cazuri dintii se slefuiesc, pentru ca fatetele sa poata fi aplicate.  

Exista fatete no-prep (fara pregatirea dintelui), total neinvazive, care nu presupun nici o slefuire, doar lipirea fatetelor direct pe smalt.

In cazul fatetelor care necesita pregatirea dintelui inainte de aplicare, acest grad de slefuire este foarte redus, nu dauneaza dintelui in nici un fel. Dintii se pot slefui mult numai daca e cazul si daca pacientul isi doreste neaparat un anumit aspect (dintii sunt foarte voluminosi). Daca nu e cazul, se slefuieste chiar si mai putin de jumatate de milimetru. Slefuirea pentru fatete este total diferita de cea pentru coroane, care este mult mai grosiera. Este un proces foarte migalos si exact, de durata, ce urmeaza exact morfologia dintelui.

 

2. Predispun dintii la carii.

In realitate, fatetele dentare chiar protejeaza dintii, caci atacul acid care determina aparitia cariilor nu are efect asupra ceramicii fatetelor.

 

3. Arata fals, oricine isi va da seama ca nu sunt dintii tai.

Fatetele dentare sunt niste foite foarte fine de ceramica, care arata extrem de natural, estetica lor fiind la un nivel foarte performant.

Proiectarea viitorului zambet se face digital, se studiaza zambetul pacientului in poze, filmari, se fac simulari pentru alegerea celei mai naturale si armonioase variante, astfel incat, la final, doar tu vei sti de ce zambetul tau straluceste de frumusete.

 

4. Culoarea lor nu este naturala, fiind foarte albe.

Culoarea viitoarelor tale fatete dentare va fi aleasa in functie de culoarea tenului, a ochilor si a parului, astfel incat dintii fatetati sa para perfect naturali, iar aspectul general incantător. Culoarea viitoarelor fatete trebuie sa fie corelata si cu ceilalti dinti din cavitatea orala.

Unele persoane prefera ca zambetul lor sa fie nenatural de alb si stralucitor, dar asta este doar preferinta lor, nu o regula generala. Pacientii au numeroase nuante din care pot alege, depinde doar de dumneavoastra cat de naturala va fi culoarea dintilor la final.

 

5. Prea subtiri ca sa fie rezistente.

Fatetele sunt foarte subtiri – maxim 0,5 mm – dar de indata ce sunt cimentate se integreaza perfect in structura dintelui si devin extrem de durabile.

Durata de viata a fatetelor dentare este mare daca pacientul le intretine corespunzator, prin igiena orala ireprosabila la domiciliu si prin igienizari profesionale periodice in cabinet.

Desi delicate, odata cimentate, fatetele dentare sunt extrem de rezistente, durata lor de viata fiind de aproximativ 15-20 ani.

 

6. Provoaca reactii adverse, precum sensibilizarea dintilor la cald, la rece, precum si afectarea gingiilor.

In urma aplicarii fatetelor dentare, poate aparea o sensibilitate dentara temporara, datorata slefuirii si cimentarii.

Aceasta  sensibilitate cedeaza pe zi ce trece, ajungand sa nu mai fie deloc prezenta in termen de o saptamana, maxim 3.

 

7. Necesita o ingrijire mult mai temeinica decat in cazul dintilor nefatetati.

Fatetele dentare se ingrijesc exact in acelasi mod si cu aceeasi frecventa ca si dintii nefatetati.

Avantajul este ca de cele mai multe ori, pacientii devin mult mai constienti de necesitatea ingrijirii orale, odata cu aplicarea fatetelor, astfel ingrijindu-se, din acel moment, de igiena orala, asa cum ar fi trebuit sa o faca dintotdeauna.

 

Adevarul este ca fatetele dentare reprezinta cea mai simpla si non-invaziva metoda de infrumusetare fizica, prin transformarea zambetului - elementul central al fizionomiei. 

Specialistii Neoclinique se pricep de minune sa creeze zambete incantatoare !

 

 

 

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii

Aveți întrebări sau doriți o programare?

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

PRF (Platelet Rich Fibrin) - metodă avansată de obținere a membranelor de vindecare
PRF (Platelet Rich Fibrin) - metodă avansată de obținere a membranelor de vindecare

PRF este un produs natural obținut din sângele venos al pacientului ...

Oare chiar poate fi înlocuită?
Oare chiar poate fi înlocuită?

O igienă orală corectă și minuțioasă ne protejează de posibilele afecțiuni dentare pe care le-am putea dezvolta dacă aceasta ar lipsi cu desăvârșie.

Implantul zigomatic - Solutia reabilitarilor dentare complicate
Implantul zigomatic - Solutia reabilitarilor dentare complicate

Implanturile zigomaticeCu siguranță nimeni nu își dorește să a...

Curs de imagistica dentara digitala 31.03.2012 - 08.04.2012 / WorkShop
Curs de imagistica dentara digitala 31.03.2012 - 08.04.2012 / WorkShop

In perioada 31.03.2012 - 08.04.2012, echipa NeoClinique a participat la un ...

De ce albire dentara?
De ce albire dentara?

Medicina dentara evolueaza, implicit si aparaturile si materialele utilizate sunt din ce in ce mai performante, iar odata cu ele, evolueaza nu numai posibilitatile de tratament al diverselor afectiuni orale, ci si metodele de pastrare sau refacere a aspectului zambetului.

3 alimente dăunătoare pentru dinți
3 alimente dăunătoare pentru dinți

Igiena dentară, unul dintre cele mai neglijate aspecte când vine vorba de sănătatea românilor.