Fisa Dentara si Prima Vizita

Fisa Dentara si Prima Vizita

 

 

Fisa Dentara si Prima Vizita

Daca ati decis sa deveniti pacient Neoclinique, trebuie sa stiti urmatoarele lucruri legate de prima vizita in cadrul clinicii noastre:

Veti fi intampinat de catre un KPG (Key Patient Guide) inainte de a intra in consultatie la medic efectiv, KPG ce va avea rolul unui ghid in clinica pentru dumneavoastra pe tot parcusul tratamentelor in cadrul Neoclinique, iar rolul acestuia principal va fi ca legatura dintre dumneavoastra si medic/clinica sa fie cat mai transparenta si armonioasa.

PAS 1

Veti fi rugat sa completati si sa semnati o fisa, care din punct de vedere legal este obligatorie atat pentru noi cat si pentru dumneavoastra.

Din punct de vedere medical, fisa este esentiala pentru medicul care urmeaza sa va consulte, deoarece, in afara catorva informatii uzuale personale, exista cateva rubrici legate de starea dumneavoastra de sanatate.

Acestea sunt rubricile care ajuta medicul foarte mult in luarea deciziilor legate de initierea unui tratament sau altul.

Trebuie sa stiti ca toate informatiile sunt CONFIDENTIALE.

Cititi cu mare atentie tot ceea ce scrie in fisa pe toate paginile si fata si verso deoarece orice detaliu este important atat pentru medic cat si pentru dumneavoastra.

Veti fi rugat sa semnati ceea ce ati scris pe prima pagina inaintea consultului, semnatura ce autentifica veridicitatea informatiilor scrise.

PAS 2

Radiografia panoramica este esentiala in diagnosticarea corecta si completa a tuturor problemelor dentare, radiografie care poate fi realizata tot in cadrul primei vizite in clinica, in cazul in care nu aveti deja o radiografie (este necesar ca aceasta sa nu fie mai veche de 3 luni si in anumite cazuri 6 luni).

Exista momente in care pentru diagnosticarea in detaliu a anumitor probleme, sa vi se recomande in plus realizarea tot in cadrul primei vizite, a unor radiografii de detaliu.

PAS 3

Consultatia clinica pe care o va face medicul la care sunteti programat. Acum este momentul in care se va face efectiv diagnosticul clinic al tuturor problemelor pe care le constata medicul atat fizic cat si pe radiografia panoramica.

In cadrul consultatiei este esential sa discutati cu medicul orice problema sau dorinta aveti, deoarece planificarea ulterioara depinde foarte mult si de aceste aspecte.

PAS 4

La finalul consultatiei se vor efectua cateva fotografii medicale esentiale in realizarea ulterioara a planului de tratament. 

Acest pas este foarte important deoarece pregateste urmatoarea vizita in clinica, vizita in cadrul careia vi se vor prezenta in detaliu toate variantele de tratament necesare in cazul dumneavoastra de catre medic si planificarea financiara de catre KPG, plus cateva solutii financiare de care puteti beneficia.

Prezentarea planului de tratament nu se face in prima vizita deoarece fiecare caz fiind individual, planificarea poate implica de multe ori mai multi specialisti care trebuie sa analizeze cazul (pe baza radiografiei, fotografiilor medicale si a diagnosticului initial clinic), si care vor colabora interdisciplinar cu medicul dumneavoastra pentru solutii si pentru a stabilii urmatorii pasi in tratament.

PAS 5

La finalul consultatiei veti fi rugat sa semnati si consimtamantul dumneavoastra privind acordul de a incepe tratamentul stabilit impreuna cu medicul dentist.

Acesta este pe pagina doi, astfel incat va recomandam sa cititi si acea pagina inainte, chiar daca pare prea mult.

Toate informatiile sunt importante atat pentru dumneavoastra cat si pentru medic.

PAS 6

Programarea celei de-a doua vizite pentru prezentarea solutiilor medicale si financiare.

IN CONCLUZIE

Daca va programati pentru o consultatie, in cadrul NeoClinique, pentru realizarea unui plan de tratament complet si corect, sunt necesare obligatoriu urmatoarele: radiografie panoramica, set de fotografii medicale, si consultatia clinica propriu-zisa.

Radiografia panoramica poate fi realizata in orice centru radiologic sau in cadrul clinicii noastre, insa daca aceasta a fost facuta in alt centru, pentru ca diagnosticul sa fie corect, radiografia nu trebuie sa fie mai veche de 3/6 luni.

Fotografiile medicale vor fi realizate in cadrul NeoClinique.

In urma acestui prim contact nu mai este nevoie sa va faceti griji cu alte detalii privind urmarirea evolutiei tratamentului nici din punct de vedere medical nici financiar deoarece, tot istoricul dumneavoastra medical si financiar este descris in detaliu in softul medical pe care il folosim in prezent si pe care il perfectionam permanent in functie de fiecare caz special ce poate sa apara pe parcursul colaborarii dintre noi si dumneavoastra, si in acelasi timp aveti in permanenta legatura cu KPG-ul care v-a preluat cazul in momentul in care ati venit in clinica, KPG ce va poate raspunde in permanenta tuturor nelamuririlor sau informatiilor dorite in legatura cu tratamentul dumnavoastra.

 

Distribuie pe:

Digitalizarea în stomatologia modernă - elementul esențial implementat de Neoclinique

Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)
Folosim cel mai înalt standard în anestezie (STA)

Putem anestezia computerizat cu mare precizie doar zona dintelui la care se realizează intervenția.

Vezi detalii
Primul pas: planul de tratament detaliat
Primul pas: planul de tratament detaliat

Ai parte de un set complet de consultații. Mai mulți specialiști vor evalua multidisciplinar cazul tău. Știi de la început tot ce va urma.

Vezi detalii
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique
Îți suntem alături la fiecare pas - KPG Neoclinique

KPG (Key Patient Guide) oferă consiliere permanentă pentru pacient, dar și îl ghidează pe acesta pe tot parcursul intervențiilor pe care le va efectua.

Vezi detalii
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului
Simulăm digital cum va arăta dantura ta la finalul tratamentului

Nu vei avea parte de surprize neplăcute. Vei vedea exact ce formă și ce culoare vor avea dinții tăi înainte să începem planul de tratament.

Vezi detalii

Programeaza-te rapid

Te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Articole

Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani
Igiena orală a copilului mic, între 2 și 8 ani

Sănătatea fizică și emoțională a copiilor noștri depinde într-o anumită măsură de sănătatea orală și frumusețea zâmbetului lor. 

Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Tratamentul endodontic in detaliu
Tratamentul endodontic in detaliu

Tratamentul endodontic in detaliuDr. Petrea Andreea, Specialist Endodonti...

Aparat fix dentar SAFIR cu bracketi transparenti SAFIR
Aparat fix dentar SAFIR cu bracketi transparenti SAFIR

NeoClinique va recomanda un aparat dentar perfect. De ce spunem ca...

Aparatul dentar lingual Incognito
Aparatul dentar lingual Incognito

Aparatul dentar lingual Incognito - Dr. Irimia Marius, Specialist Ortodont...

Recomandari dupa albire
Recomandari dupa albire

Recomandari dupa albire  Periati-va de doua ori pe zi (dimineata ...