Blog cover image

Articole - Profilaxie si igiena orala

Detartrajul și Influența Asupra Smalțului Dinților: Mit sau Realitate? Detartrajul și Influența Asupra Smalțului Dinților: Mit sau Realitate?

Detartrajul îmbunătățește aspectul estetic al dinților și previne halitoza (respirația urât mirositoare)

Citeste mai mult
Beneficiile și îngrijirea adecvată a dinților  după detartrajul dentar Beneficiile și îngrijirea adecvată a dinților după detartrajul dentar

Tartrul și placa bacteriană sunt factori principali în dezvoltarea gingivitei și a parodontitei, două afecțiuni comune ale gingiilor

Citeste mai mult
Gingiile inflamate Gingiile inflamate

Gingia reprezintă un țesut al mucoasei bucale, care acoperă fețele interne și externe ale oaselor maxilare. Acestea constituie o bandă de 2-4 milimetri care înconjoară dinții.

Citeste mai mult
Amigdalita: cauze, simptome, tratament Amigdalita: cauze, simptome, tratament

Amigdalita este inflamația amigdalelor, două mase de țesut de formă ovală situate în spatele gâtului – fiecare amigdală pe câte o parte.

Citeste mai mult
Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament Candidoza bucală: cauze, simptome, tratament

Candidoza orală, sau așa cum este cunoscută în mod obișnuit, candidoza bucală sau orofaringiană, este o infecție fungică care afectează gura, limba și esofagul.

Citeste mai mult
3 alimente dăunătoare pentru dinți 3 alimente dăunătoare pentru dinți

Igiena dentară, unul dintre cele mai neglijate aspecte când vine vorba de sănătatea românilor.

Citeste mai mult
Oare chiar poate fi înlocuită? Oare chiar poate fi înlocuită?

O igienă orală corectă și minuțioasă ne protejează de posibilele afecțiuni dentare pe care le-am putea dezvolta dacă aceasta ar lipsi cu desăvârșie.

Citeste mai mult
Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală Cum trebuie utilizat dusul bucal pentru o buna igiena orală

Este important sa ne ingrijim dintii si gingiile in fiecare zi. S-a dovedit faptul ca doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficienta a dintilor, dar mai ales a spatiilor interdentare si a santului gingival. Dupa un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuta manuala sau electrica exista spatii in care raman resturi de mancare si placa bacteriana neindepartata. Folosirea atei dentare in completarea periajului este potrivita, dar daca vreti intr-adevar ca igiena orala sa fie si mai riguroasa, ar trebui sa luati in considerare folosirea unui dus bucal.

Citeste mai mult
Cum se realizeaza un periaj dentar corect? Tehnici recomandate Cum se realizeaza un periaj dentar corect? Tehnici recomandate

Vrem sa ne asiguram ca pacientii nostri inteleg ce inseamna un periaj dentar corect, dar si importanta curatarii dintilor, gingiilor si a limbii in mod corespunzator.

Citeste mai mult
Servicii specializate – Igienist Dentar Servicii specializate – Igienist Dentar

In Romania, profesia de igienist dentar este rar intalnita.Realitatea est...

Citeste mai mult